Haberler

Erikel Davası İkinci Ergenekon İle Birleştirildi

Erikel Davası İkinci Ergenekon İle Birleştirildi

ERİKEL DAVASI İKİNCİ ERGENEKON İLE BİRLEŞTİRİLDİ

Ergenekon soruşturması kapsamında açılan ve avukat Yusuf Erikel'in de aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılandığı davanın 4'üncü duruşması sona erdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi içerisinde kurulan duruşma salonunda görülen davada Erikel'in çapraz sorgusu tamamlandı. Erikel'in avukatı ve ağabeyi Yakup Erikel ise müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi. Erikel'in sorgu ve savunmasının tamamlanmasının ardından Savcı Mehmet Ali Pekgüzel mütaalasında davanın, aralarında fiiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle ikinci Ergenekon davasıyla birleştirilmesi yönünde karar verilmesini talep etti. DAVA İKİNCİ ERGENEKON DAVASIYLA BİRLEŞTİRİLDİ

Duruşmaya verilen aranın ardından üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, alınan kararları okudu. Mahkeme heyeti, davanın, sanıkları arasında gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un da bulunduğu 110 sanıklı ikinci Ergenekon aralarında fiili ve hukukki irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmesine karar verdi. Mahkekeme, dava dosyasının esasının bu kararla kapatılmasına, Erikel dışındaki diğer sanıkların sorgu ve savunmalarının birleşen dosyadaki tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasından sonra alınmasına karar verdi. Mahkeme, Birleşen dosya İddianamesinin ana dosya sanıklarına tebliğine, ana dava dosyasının da birleşen dava sanıklarına tebliğine karar verdi.

KAYSERİ BELEDİYESİ'NDEKİ YOLSUZLUK İDDİALARI MERCEK ALTINDA Mahkeme heyeti, davanın tutuklu sanığı avukat Yusuf Erikel ve Kayseri Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarında adı geçen Hacı Ali Hamurcu hakkında soruşturma olup olmadığının Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan sorulmasına varsa onaylı bir örneğinin gönderilmesinin istenmesini karara bağladı. Mahkeme, Hamurcu'nun beyanlarında geçen 10 milyon TL'lik senetle ilgili ceza dosyasının ilglili Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi'nden incelenmek ve tekrar iade edilmek üzere istenmesine karar verdi. Heyet ayrıca, Erikel'in yurt dışı giriş çıkış kayıtlarının İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden sorulmasına hükmetti. TBMM Başkanlığı'na yazı yazılarak sanık Yusuf Erikel'e TBMM araç kartı verilip verilmediğinin, verilmişse bu kartın neden ve ne zaman verildiğinin bildirilmesinin istenmesine karar veren mahkeme heyeti, TSK Güçlendirme Vakfı ve Mehmetçik Vakfı'na yazı yazılarak Erikel yada İkinci Ergenekon sanıklarından Durmuş Ali Özoğlu tarafından yardım yapılıp yapılmadığının yapılmışsa, miktarının sorulmasına hükmetti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık avukat Yusuf Erikel'in de tutukluluk halinin devamına karar verdi. Haber: Cem TURSUN İstanbul DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Kimdir? Selahaddin Eyyubi hangi milletten? Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı?
Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title