Haberler

'İsmim Üzerinde Konsensus Olursa Aday Olurum'

CHP'de Adı Genel Başkan Adayları Arasında Geçen Gülsün Bilgehan, Parti İçi Grupların, İsmi Üzerinde Konsensüs Sağlaması Halinde Genel Başkanlığa Adaylığını Koyabileceğini Söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülsün Bilgehan, adı üzerinde konsensüs sağlanması durumunda genel başkanlığa aday olabileceğini söyledi.

Gülsün Bilgehan, "kazete. com" a açıklamalarda bulundu. Genel Başkanlığa aday olması için partililerin yoğun baskısı olduğunu belirten Bilgehan, CHP'nin çağdaş bir sosyal demokrat anlayışla yeniden yapılandırılması için parti içindeki bazı grupların değil, tüm sosyal demokratların ismi üzerinde ittifak sağlaması halinde aday olabileceğini söyledi.

Atatürk'ün kurucusu olduğu bir partide "hizipçiliğin ve grupçuluğun" yeri olmaması gerektiğini ve Büyük Kurultay'dan birlik beraberlik ve bütünlük içinde çıkılmasını zorunlu gördüğünü anlatan Bilgehan, Kurultay'da çok adaylı bir seçimin sonuç getirmeyeceğini ve bugünkü yapının değişmesine imkan tanınmayacağını belirtti.

"CHP'nin başında bir kadının olması, barış, demokrasi, insan hakları ve eşitlik politikalarının hayata geçirilmesi açısından şık olur" diyen Bilgehan, genel başkan adaylığı konusunda, "Partide böyle çekişmeli bir ortamda İnönü ailesinden üçüncü bir ismin çıkmasını doğru bulmam" dedi. Gülsün Bilgehan, parti içi grupların ismi üzerinde konsensüs sağlamaları halinde adaylığı kabul edebileceğini belirtti. Bilgehan, adaylığını daha önce açıklayan CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ile aday olup olmamaya kurultayda karar verecek olan İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ile tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevkedilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün durumlarını ise gözden geçirmelerini istedi.(ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title