Haberler

Işık Hızından Daha Hızlı Pc Mümkün mü?

Avusturyalı İki Bilim Adamı, Işık Hızından Daha Hızlı Veri İşleyebilen Bir İşlemci Üzerinde Çalışıyorlar. Evet Yanlış Duymadınız, Işıktan Daha Hızlı İşlemci! Bu İşlemci Seri Üretime Geçerse İşlemci Üreticileri Hayli Zor Durumda Kalacağa Benziyor.

Bir bilgisayar ne kadar hızlı olabilir? Çoğunuzun bildiği üzere bir bilgisayarın hızı, işlemcisinin hızı ile doğru orantılıdır. işlemcilerin veri işleme kapasiteleri ne kadar hızlı olursa, bilgisayar da o kadar hızlı çalışır.

işlemcilerin hızları geçtiğimiz yıllara oranla bir hayli yol katetti. Öyle ki, 10 sene öncesinde hayal olarak gördüğümüz hızlara şimdi çok rahat ulaşabiliyoruz. Hatta işlemcilerin çekirdek sayılarını bile artırdık. Peki bu durum daha ne kadar böyle devam edecek?

Evrendeki en büyük sır, işlemcilerin tüm geleceğini inşa etmeyi başarabilecek mi?

Avusturyalı iki bilim adamı bu sürece bir dur demek istiyor. Viyana Teknoloji Üniversitesi'nde görev yapan iki bilim adamı Volkmar Putz ve Karl Svozil, işlemcilerin hızlarının ışıktan daha hızlı olmaması için bir sebep göremiyor!

Dolanıklık

Yazan :
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title