Haberler

İran'da, İki Partinin Faaliyetleri Durduruldu

Ekber KARABAĞ/TAHRAN, (DHA) İRAN'ın önde gelen reform yanlısı, İslami İran Katılım Cephesi ile İslami Devrim Mücahit Örgütü Partileri'nin bütün faaliyetleri durdurularak, bu partilerin kapatılması için hazırlanan dosyaların mahkemeye sevk edildiği belirtildi.

Ekber KARABAĞ/TAHRAN, (DHA)

İRAN'ın önde gelen reform yanlısı, İslami İran Katılım Cephesi ile İslami Devrim Mücahit Örgütü Partileri'nin bütün faaliyetleri durdurularak, bu partilerin kapatılması için hazırlanan dosyaların mahkemeye sevk edildiği belirtildi.

Resmi haber ajansı İRNA, partileri denetlemekle görevli komisyonun, 12 Nisan'da yaptığı toplantıda, İslami İran Katılım Cephesiyle İslami Devrim Mücahit Örgütü Partisi'nin faaliyetlerinin durdurulmasına oy birliği ile karar verildiğini duyurdu. İçişleri Bakanı siyasi işlerden sorumlu Genel Müdür ve aynı zamanda Denetleme Kurulunun Sekreteri Mahmut Abbaszade Meşkini, bu partilerin kapanma istemi dosyalarını adli mercilere iletildiğini ve mahkemede devam edecek dava boyunca her iki partiye her hangi bir faaliyet yapmaları konusunda yazı gönderildiğini açıkladı.

Faaliyetleri durdurulan partiler, ülkenin bağımsızlığına darbe vuracak faaliyetlerde bulunmak, milli birliği bozarak ülkeyi bölmeye çalışmak ve yalan haberler yaymakla suçlanıyor. İslami İran Katılım Cephesi partisi geçen ay yapmak istediği olağan kongresine izin verilmemiş. Aynı dönemde parti faaliyetlerinin yargı tarafından durdurulduğuna dair kararın da partiye iletildiği belirtildi. Parti yetkilileri ise böyle bir kararın kendilerine resmi olarak gelmediğini ve faaliyetlerine devam ettiklerini bildirmişti.

Haziran ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, her iki partinin reformcu aday Mir Hüseyin Musavi'ye destek vermiş. Seçim sonrasında çıkan olaylardan sorumlu tutulan partinin bazı üyeleri de yargılanarak tutuklanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title