Haberler

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Suriye Temasları

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Suriye ve İran'ın Aynı Cephede Durduğunu Söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Suriye ve İran'ın aynı cephede durduğunu söyledi.

Günübirlik ziyaret için öğle saatlerinde Suriye'nin başkenti Şam'a gelen İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad tarafından resmi devlet töreniyle karşılandı. Daha sonra ikili görüşme yapan liderler, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşmelerde Irak, Filistin ve Lübnan'daki durumun yanı sıra ikili ilişkiler üzerinde durulduğu ifade edildi. "Sıcak bir yaz bekliyor musunuz?" şeklindeki bir soruya Ahmedinecad, "Sıcak bir yaz mevsimine hoş geldin diyoruz.

Halklarımızın kazanacağı zaferler, bölgemizi hedef alan projeleri başarısızlığa uğratacaktır. Suriye-İran ilişkileri öyle sıcak ki; kış soğuğu dahi onu etkileyemez. Biz aynı cephede duruyoruz" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Esad ise iki ülke ilişkilerinin dış baskılardan etkilenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Esad, "Suriye-İran ilişkileri, İran İslam Devrimi'nin gerçekleşmesinden beri sıcaktır. Bugün yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti. Suriye-İran vizyonu, doğru olduğunu ispatladığı gibi milletimizin çıkarlarına da hizmet ediyor. İran-Suriye ilişkilerinin dış güçlerin baskılarından etkilenmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah ile bir araya geleceği de ileri sürülüyor.

(GY-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title