Haberler
BBC

Irak'tan Ikby'ye Karşı Cep Telefonu Hamlesi

Merkezi hükümet, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde faaliyet gösteren GSM operatörlerini kontrol altına almak için harekete geçti.

Irak'ta merkezi hükümet, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) faaliyet gösteren GSM operatörlerini kontrol altına almak için harekete geçti.

Hükümetten yapılan açıklamada, GSM operatörlerinin federal hükümetin kontrolünde olması ve merkezlerinin Bağdat'a taşınması gerektiği belirtildi.

Karar, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alındı.

Bağdat yönetimi hangi operatörlerin karardan etkileneceğini açıklamadı.

Ancak kararın Erbil merkezli Korek ve Süleymaniye merkezli Asiacell şirketlerini hedeflediği sanılıyor.

Irak'taki diğer GSM operatörü ise Bağdat merkezli Zain. Irak, Türkiye ve İran'dan sert tepki

IKBY'de 25 Eylül'de yapılan ve Irak'ın yanı sıra Türkiye ve İran'ın da büyük tepkisini çeken referandumda bağımsızlığa yüzde 92,7 oyla destek verilmişti.

Referanduma katılım oranı ise yüzde 72,61 olmuştu.

Irak referandumun "yasa dışı" olduğunu vurguluyor.

Bağdat yönetimi referandum sonrası IKBY'yi tecrit etmeye yönelik bazı kararlar almıştı.

Alınan kararlar arasında IKBY'ye doğrudan uluslararası uçuşların yasaklanması da vardı.

BBC

Türkiye Bağdat İran Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title