Haberler

Irak'ta Bir ABD Helikopteri Daha Düştü

Irak'ın El Anbar Bölgesinde Bir ABD Helikopterinin Düştüğü, Helikopterde Bulunan 7 ABD Askerinin Hayatını Kaybettiği Bildirildi.

Irak'ın El Anbar bölgesinde bir ABD helikopterinin düştüğü, helikopterde bulunan 7 ABD askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Irak'taki ABD askeri karargahından yapılan açıklamada, Sünni Arapların yoğun olarak yaşadığı başkent Bağdat'ın batısındaki El Anbar'da bir ABD helikopterinin düştüğü ifade edildi. Açıklamada, "Deniz Kuvvetlerine ait CH-46 tipi bir ABD helikopteri El Anbar bölgesinde rutin operasyonlarından birini gerçekleştirirken düşmüştür. Bu sabah meydana gelen kazada, helikopterde bulunan 7 kişilik mürettebat hayatını kaybetmiştir" denildi.

ABD Ordusu'ndan helikopter düşmeleriyle ilgili yapılan ilk açıklamalarda, genellikle olayın kaza olduğu ifade ediliyor. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, 4 helikopterin düşman ateşiyle düşürüldüğü kabul edilmişti.

(AFP-OYK-OYK-RO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title