Haberler

İngiltere'de Göçmen Karşıtı Partinin Üyesi İhraç Edildi

Güncelleme:

UKIP'ten belediye meclis üyeliğine seçilen Small'ın, sosyal medya üzerinden attığı ırkçı mesajlar nedeniyle partiden ihracına karar verildi.

Avrupa Birliği ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nden (UKIP) geçen hafta belediye meclis üyesi olarak seçilen Dave Small, sosyal paylaşım sitesi üzerinden ırkçı mesajlar yazdığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi.

İngiltere'nin Worcestershire bölgesinden Redditch Borough belediye meclis üyesi olarak seçilen Small'ın, önceki yıllarda sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden eşcinsel karşıtı ve ırkçı ifadeler kullandı. Small bu mesajların arkasında olduğunu bildirdi.

İddialarla ilgili İngiliz yayın kurumu BBC'ye açıklamalarda bulunan Small, "homofobik" olduğunu kabul ederken, ırkçı olmadığını ve birçok siyahi arkadaşa sahip olduğunu ifade etti. Small, seçim bölgesindeki belediye otobüsü sürücülerinin bir çoğunun Polonya vatandaşı ve taksicilerin de Pakistanlı olduğunu vurguladı.

Dave Small, sosyal paylaşım sitesinde Afrikalı göçmenleri "beleşçi", ünlü İngiliz şarkıcı Elton John'u ise "sapık" olarak tanımlamıştı. Small, bu görüşlerini birkaç yıl önce dile getirdiğini söyleyerek, düşüncelerinin halen aynı olduğunu, pişmanlık duymadığını, tek bir kelimesini dahi değiştirmeyeceğini kaydetti.

UKIP'ten yapılan açıklamada, Small'ın BBC'ye verdiği "şok edici mülakattan" sonra ihraç edildiği bildirildi. Dave Small ise, belediye meclis üyeliğinden istifa etmeyeceğinin altını çizerek, kendisine verilen desteğin süreceğinden emin olduğunu söyledi.

-"Beyazlara etnik temizlik"-

Bu arada başkent Londra'nın kuzeydoğusundaki Harrow bölgesinin UKIP başkanı Jeremy Zeid, "Londra'nın bazı bölgelerinde beyaz insanlara yönelik etnik temizlik uygulandığını" ileri sürdü.

Jeremy Zeid, yine başkentin kuzeydoğusundaki Ilford'a yaptığı bir ziyaret sonrası attığı Twitter mesajında, "Beyaz yüzlerin Ilford'da neredeyse hiç olmaması endişe verici" ifadelerini kullandı. Ilford, Birleşik Krallık genelinde etnik açıdan en çeşitli bölgeler arasında yer alıyor. 2011 nüfus sayımına göre, Ilford'ın sakinlerinin yüzde 42'si beyaz tene sahip.

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde İngiltere'de en çok oy alan siyasi parti olan ve son yıllarda genel seçim eğilimi anketlerinde ülkedeki ilk üç parti arasında yer alan UKIP, "ırkçı" ve "aşırı sağcı" bir parti olduğunu kabul etmiyor. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Birleşik Krallık Avrupa Birliği Facebook Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title