Haberler

İngiliz Denizcilerin Serbest Bırakılması

İngiltere Başbakanı Tony Blair, İran'ın 15 İngiliz Askerlerini Serbest Bırakma Kararından Memnun Olduğunu Açıkladı.

İngiltere Başbakanı Tony Blair, İran'ın 15 İngiliz askerlerini serbest bırakma kararından memnun olduğunu açıkladı.

İngiltere Başbakanı Blair, Dışişleri Bakanı Margaret Beckett ile Başbakanlık ikametgahından yayınladığı bildirisinde, "15 askerimizin serbest bırakılmasından dolayı mutluyum. Askerlerimizin serbest bırakılacağına dair derin bir inancım vardı, ancak ailelerinin geçen 12 günlük süre içinde derin acı ve endişeleri vardı" dedi. Baştan sona ölçülü bir yaklaşım sergilediklerini belirten Blair, "Sorunun giderilmesi için sağlam ama sakin adımlar attık, pazarlık yapmadık, ama çatışmacı da olmadık" diye konuştu. "Avrupalı müttefiklerimize, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ve bölgede sorunun çözülmesinde rol oynayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum" diyen Blair, "Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları'nda çalışan tüm personelimize minnettarız" ifadelerini kullandı.

İran halkına da seslenen Blair, "Sizlere kötü niyetle bakmıyoruz, tersine ezeli bir uygarlık, asil ve onurlu bir ülke olarak sizlere saygı duyuyoruz. Hükümetinizle bir uyuşmazlık yaşadık, bunu barışçıl bir diyalog içinde çözmeyi istedik. Her zaman olduğu gibi ümit ediyorum ki, gelecekte daha iyi bir dostluk olacaktır" diye konuştu.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title