Haberler

İnegöl Sp Genel Başkanı Kamalak: Görüşmeler Terörü Daha da Azdırır

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, görüşmelerin terörü sonlandıracağına asla inanmadıklarını belirterek; "Çünkü, her ne kadar Abdullah Öcalan için terörün başı, 30 bin insanın katili deniyorsa da, öyle olsa bile şu an Öcalan"...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, görüşmelerin terörü sonlandıracağına asla inanmadıklarını belirterek; "Çünkü, her ne kadar Abdullah Öcalan için terörün başı, 30 bin insanın katili deniyorsa da, öyle olsa bile şu an Öcalan terörü kontrol edecek güçte değildir. Hele hele durdurma imkanına asla sahip değildir. Kanaatimiz odur ki o görüşmeler terörü daha da hızlandırır, daha da azdırır" dedi.

Partisinin Bursa Gençlik Kolları tarafından düzenlenen bir programa katılmak üzere Ankara'dan Bursa'ya gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, öğle yemeğini SP İlçe Teşkilatı ile birlikte Orhan-1 İnegöl köftecisinde yedi. Yemeğe partililerin yanı sıra İnegöl Kaymakamı Aziz İnci de katıldı. İnci'nin Kamalak ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi Siyaset ve İdare Bölümü'nde birlikte eğitim gördükleri belirtildi. Kaymakam İnci, okul arkadaşı Kamalak ile ara ara görüştüklerini belirterek, İnegöl'e geldiğini duyunca eski anıları yad etmek için yemeğe katıldığını söyledi.

Yemek öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Kamalak, 'İmralı sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu şöyle yanıtladı: "İmralı süreci konusunda yapılan görüşmeler neticesinde terörün sonlanacağına asla inanmıyorum. Çünkü her ne kadar Abdullah Öcalan için terörün başı, 30 bin insanın katili deniyorsa da, öyle olsa bile şu an Öcalan terörü kontrol edecek güçte değildir. Hele hele durdurma imkanına asla sahip değildir. Kanaatimiz odur ki; o görüşmeler terörü daha da hızlandırır, daha da azdırır. Çünkü böylece terör resmi bir nitelik kazanıyor. Devletle pazarlık görüşme imkanını elde etmiş oluyor. Görüşmelerin en önemli sonucu budur. Terör örgütü bir bakıma hukuki olmasa bile meşruiyet kazanıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kamalak Abdullah Öcalan İnegöl Sp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title