Haberler

İMSİAD'dan Edebali'ye Ziyaret

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye nezaket ziyaretinde bulundu.

3 Eylül 2016'da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'la göreve gelen İMSİAD Yönetim Kurulu, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'yi, Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezindeki makamında ziyaret etti. Ziyaretlerde İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır'ın yanı sıra İMSİAD Başkan Yardımcısı Mustafa Andıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Tahtalı ve Hüseyin Kul da yer aldı.

Ziyarette konuşan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, İMSİAD'ın kuruluş amacı doğrultusunda şehre değer katacak çalışmalar yapmak için çalıştıklarını ifade etti. Yeni dönemde dinamik ve genç bir ekiple yola çıktıklarını ifade eden Gökçadır, kentsel dönüşüm konusuna daha fazla eğileceklerini vurguladı.

Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi ile birlikte hareket etmek istediklerini söyleyen Gökçadır, "Bundan önce Yıldırım Belediyemiz ile ortak çalışmalara ima atmıştık bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Başkanımızın kentsel dönüşüm konusuna ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Bu konuda kendilerini özellikle tebrik ediyorum. Bizler her zaman kentsel dönüşümün bir plan sonrası yapılmasını aksi halde bina dönüşümünden öte gidemeyeceğini ve sabırla, kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini söylüyoruz" dedi.

Bursa'nın yapı stoğunun oldukça kötü olduğunu ve bu kapsamda kentsel dönüşüm için hep birlikte ortak çalışmalara imza atmak gerektiğini belirten Gökçadır, İMSİAD olarak Bursa'yı dönüştürmek için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını da ifade etti. Bursa'yı, Bursalı müteahhitlerin dönüştürmesi gerektiğinin önemine dikkat çeken Gökçadır, "Şehrimizin 3 büyük ilçesinde de kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Dönüşümle ilgili planlar yapılırken bu 3 büyük ilçemiz mutlaka birbirleriyle entegre olmalı ve böylece bütünlük sağlanıp yeni arterlerin oluşmasına katkıda bulunmalı. Bizler sadece ilçelerimizi değil, ilçelerimizle birlikte Bursa'yı kurtarmalıyız. Bursamızın kendine özgü özellikleri var. Bursa'yı en güzel, şehrini tanıyan, şehrine ve şehrinin insanına fayda sağlama gayreti gösteren Bursalı müteahhitlerimizin dönüştüreceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de "Kentsel dönüşümde insanların yaşamına uygun alanlar yapamazsak tam anlamıyla başarıyı yakalayamayız. Yıldırım'daki en önemli amacımız insanların mağdur olmayacağı bir dönüşüm hamlesini tam anlamıyla gerçekleştirmek olacaktır" şeklinde konuştu. Projesi tamamlanan vizyon projeler hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, "Türkiye'nin en büyük spor kompleksi olacak 5 bin kişilik kapasiteye sahip spor kompleksimizin temelini attık. . Ülkemizde bir ilk olacak Bursa'nın en büyük yatırımlarından birisi Sular Vadisi ve Doğa Parkı'nın temeli için artık gün sayıyoruz" dedi.

Kentsel dönüşüm projesinin temelini 'vatandaş rızası' oluşturduğunu bir kez daha hatırlatan Başkan Edebali, "Kentsel dönüşümün başarılı olduğu yerlerde vatandaş ve belediyenin yakın işbirliği gerçekleştirerek bu başarıyı elde ettiklerini görüyoruz. Bu hedef doğrultusunda vatandaşı mağdur etmeden tamamlanacak kentsel dönüşüm bizlerin övünç kaynağı olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından İMSİAD Yönetim Kurulu'na Kentsel Tasarım Müdürlüğü gezdirilip, yeni projeler hakkında bilgi verildi.

Ziyaret sonunda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır'a Yıldırım Bayezit Han'ın resminin bulunduğu çini tabak hediye ederken, İMSİAD Başkanı Gökçadır tarafından da Başkan Edebali'ye İMSİAD flaması verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title