Haberler

İmamlar Almanca Kursunu Tamamladı

Karlsruhe Başkonsolosluğu, DİTİB ve Federal Göç ve Mülteciler Bakanlığı tarafından Goethe Enstitüsü işbirliğiyle imamlara yönelik Almanca Kursu tamamlandı.

Karlsruhe Başkonsolosluğu, DİTİB ve Federal Göç ve Mülteciler Bakanlığı tarafından Goethe Enstitüsü işbirliğiyle imamlara yönelik Almanca Kursu tamamlandı. Kursu başaran imamlara sertifikaları törenle verildi.

Almanya'nın Baden Würtemberg Eyaleti Karlsruhe kentinde, Karlsruhe Başkonsolosluğu, DİTİB ve Federal Göç ve Mülteci Bakanlığı tarafından Goethe Enstitüsü işbirliği içerisinde gerçekleştirilen imamlara yönelik Almanca kursu tamamlandı. Almanca kursunun sonunda Karlsruhe Başkonsolosluğu görev bölgesinde bulunan ikisi bayan 15 imam sertifikalarını toplu bir törenle aldılar.

Yaklaşık bir yıldır süren Almanca kursuna 15 imam katıldı. 500 saatlik Almanca kursunu tamamlayan imamlara sertifikalarını Almanca kursu ve Goethe Enstitüsü yöneticisi Dr. Bruno Gross tarafından verildi.

Sertifika törenine Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar, Uyumdan sorumlu belediye başkan yardımcısı Günter Mayer, Goethe Enstitüsü Ticari İlişkiler Direktörü Dr. Bruno Gross, Federal Göç ve Mülteci Bakanlığından Erwin Schindler imamlar ve eşleri çocukları katıldı.

Daha iyi diyalog için

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar, Din görevlilerinin Almanca'yı yeterince öğrenmeleri hem Alman makamları ile daha iyi bir diyalog imkanı sağlayacak, hem de iki toplumun daha yakınlaşmasına katkı sağlayacağından bahsetti. Akpınar, amaçlarının bölgedeki tüm din görevlilerinin yeterli Almanca öğrenmelerine imkan tanımak olduğunu ifade etti.

Federal Göç ve Mülteci Bakanlığı adına Erwin Schindler ise bu projenin Türk toplumunun uyumuna katkıda bulunacağı ve diyalog ortamının oluşacağından söz etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title