Haberler

İlköğretim Okulları Arasında 'İyotlu Tuz, Akıllı Tuz Resim Yarışması'

Van Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, İyot Yetersizliğinin Zeka Geriliği Doğurduğunu ve Bunu Önlemek İçin Sağlık Bakanlığı Tarafından 'İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi ve İyotlu Tuz Kullanımı' Kampanyası Kapsamında Van Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ile Ortak Bir Çalışma Başlattıklarını Söyledi.

Van Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, iyot yetersizliğinin zeka geriliği doğurduğunu ve bunu önlemek için Sağlık Bakanlığı tarafından 'İyot yetersizliği hastalıklarının önlenmesi ve iyotlu tuz kullanımı' kampanyası kapsamında Van Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından iyot yetersizliğinin yol açtığı zeka geriliği ve özellikle okul çağı çocuklarında görülen, öğrenme yeteneğinde azalma, algılama güçlüğü gibi sorunların ortadan kaldırılmasının hedeflendiği belirtildi. 1994 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde iyotlu tuz kullanımıyla ilgili ülke genelinde duyarlılığın arttırılması, halkın bilinçlendirilmesi ve özellikle kırsal alanda iyotlu tuz tüketiminin arttırılmasına yönelik olarak 10 ilde yeniden çalışma başlatıldığı bildirildi. İyotlu tuz kullanımı kampanyasının devam ettiği iller arasında bulunan Van'daki okullarda öğrencilere yönelik eğitimler verildi. Van Valiliği, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen kampanya çerçevesinde 05 ile 11 Haziran 2008 tarihlerinde bütün okullarda 7. sınıf öğrencilerine yönelik iyotlu tuz eğitimi verildi. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ise kaya tuzu kullanılan yerlerde denetimlerin arttırıldığı belirtildi. Okullarda verilen eğitimlerin ardından 'İyotlu tuz, akıllı tuz resim yarışması' düzenlendi.

Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Merkez 10 Nolu Eğitim Sağlık Ocağı'nda düzenlenen törenin ardından teşekkür belgesi ve ödülleri verildi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Van Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, iyot yetersizliğinin önlenemez zeka geriliğine neden olduğunu söyledi. Dr. Özer, "İyotlu tuz kullanımını arttırmak için çalışmalarımız sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından bu konuda 10 ilde kampanya başlatıldı. Bu iller arasında olmamız nedeniyle, çeşitli çalışmalar yaptık. Bütün okullarımızda eğitimler verdik. Eğitimlerin ardından düzenlediğimiz resim yarışmasında dereceye giren 3 öğrencimize hediye veriyoruz. Diğer katılımcıların hepsine de teşekkür belgesi veriyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından yarışmada dereceye girenlere Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Tarım İl Müdürü Murat Akbay, Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer tarafından hediyeleri verildi. Yarışmada birinci olan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Didem Kızılkan'a bilgisayar, ikinci olan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencisi Fatih Altaş'a televizyon, üçüncü olan İkinisan İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Dağdaş'a fotoğraf makinesi ve diğer yarışmacılara ise teşekkür belgesi verildi.

(AKK-MET-Y) 12.06.2008 16:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title