Haberler

İlber Ortaylı'nın D&R Zorlu imzasına yoğun ilgi

Güncelleme:

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, D&R Zorlu'da son kitabı "Türklerin Altın Çağı" söyleşisinde okurlarıyla buluştu ve sonrasında kitabını imzaladı

D&R, bu hafta sonu ünlü tarih profesörü, araştırmacı-yazar İlber Ortaylı'yı söyleşi ve imza günü etkinliğinde ağırladı. İlber Ortaylı, D&R Zorlu'da "Türklerin Altın Çağı" konulu söyleşide meraklılarını tarihin gerçekleri arasında bir yolculuğa çıkardı. Yoğun ilgi gören söyleşi sonrasında Ortaylı, okurları için kitabını tek tek imzaladı ve sorularını yanıtladı.

Söyleşi konusu: Türklerin Altın Tarihi

İlber Ortaylı, söyleşide Türklerin Altın Çağı'nı anlattı. Türkiye'nin yüzyıllar önce açılan tarih defterinin henüz kapanmadığını dile getiren Ortaylı "Son kitabım Kanuni devrine kadar geliyor. Anadolu, Türk tarihindeki genel meseleleri ele alıyorum. Biz Anadolu'ya geç gelen bir unsuruz ama bizim vatanımız oldu. Ve Osmanlı Kuruluş Dönemi üzerine genel bir bakış. Tek gözlediğim şey, lise gençliği kendilerine göre yazılan kitapları okuyor. Geniş halk kitleleri de okumaya başladı" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İlber Ortaylı Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title