Haberler

İl Genel Meclisi Petrol Dolum Tesislerini Görüştü

Erzurum İl Genel Meclisi, Ilıca İlçesine Bağlı Kayapa Köyünde Bulunan NATO'ya Ait Petrol Dolum Tesislerinin Kullanılmasını Görüştü. Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Tahsin Bayramoğlu, Tesislerin Kullanımı Halinde Erzurum'un Önemli Bir Ticaret Merkezi Olacağını Söyledi.

Erzurum İl Genel Meclisi, Ilıca ilçesine bağlı Kayapa köyünde bulunan NATO'ya ait petrol dolum tesislerinin kullanılmasını görüştü. Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Tahsin Bayramoğlu, tesislerin kullanımı halinde Erzurum'un önemli bir ticaret merkezi olacağını söyledi.

Erzurum İl Genel Meclisi Mayıs dönemi toplantılarına bugün başladı. Başkan Fakirullah Temir başkanlığında gerçekleştirilen il genel meclisi toplantısında 19 Mayıs törenleri için öğrencilere giysi, araç, gereç alımı için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 120 bin YTL ödenek verilmesini karara bağladı.

Gündem maddesinin sonunda Sanayi ve Ticaret Komisyonu, Ilıca ilçesinde bulunan NATO'ya ait petrol dolum tesislerinin kullanılmasıyla ilgili raporunu meclise sundu. Komisyon Başkanı Tahsin Bayramoğlu, 4 ana tanktan oluşan dolum tesislerinin 14 bin metreküp kapasitesi bulunduğunu bildirdi. Bayramoğlu; "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın tespitlerine göre söz konusu tesisten Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller yararlanabilecektir. Gelecek olan illerin yakıt tankerleri tüccarlar ve diğer ilgililer ilimizin ticaretine katkıda bulunacaktır. Söz konusu tesisin mesleki ve teknik ekiplerce incelenmesi hali hazır durumunun belirlenmesi, amaçlarının hizmeti sunabilmesi için ne gibi ilave yatırımların yapılacağı ve tesisin işletmesinin ekonomik olup olmayacağı konusunda ciddi bir fizibilite çalışması başlatılmalıdır." dedi.

Depolama tesisinin işletilmesinin Erzurum ticaretine katkı sağlayacağını açıklayan Bayramoğlu, şunları söyledi; "İlimiz ticaretine önemli bir lokomotif etkisi yapacak olan bu tesisin ilimize kazandırılması konusunda hepimize sorumluluk düşmektedir. Bu tesisin kazanılması ile istihdam artışı sağlanacağı gibi ticaretin canlanması ve şehrin hareketliliğinin artması mukadderdir." Bayramoğlu'nun raporu okumasından sonra meclis üyeleri tesislerin son durumunu ele aldı. Üyeler, Ilıca ilçesi Kayapa köyünde bulunan depolama tesislerinin durumunun görüşülmesini karara bağladı.

(MB-ST-Y) 03.03.2008 16:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title