Haberler

İkizi, Şehit Kardeşinin Tabutu Başında Nöbet Tuttu

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Tankın Devrilmesi Sonucu Şehit Olan Bursalı Tankçı Onbaşı Faik Gökçen Gözyaşları Arasında Uğurlandı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde tankın devrilmesi sonucu şehit olan Bursalı tankçı Onbaşı Faik Gökçen gözyaşları arasında uğurlandı. Şehit onbaşının asker olan ikiz kardeşi Fatih, tabutun başından bir an olsun bile ayrılmayarak esas duruşta nöbet tutdu. Cenaze namazına katılan yüzlerce kişi "Şehit ölmez vatan bölünmez" sloganı attı. Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç ise şehit ikizini, "kardeşin en büyük mertebeye ulaştı" diyerek teselli etti.

Şırnak Gülyazı köyünde operasyondan dönen birliğin çevre güvenliğini aldıkları tankın devrilmesi sonucu şehit olan Faik Gökçen için Ulucami'de askeri tören düzenlendi. Cenaze törenine, Bursa Milletvekili Ali Kul, Sedat Kızılcıklı, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Gökçen'in ailesinin yanı sıra yüzlerce arkadaşı katıldı. Şehit onbaşının ikiz kardeşi ve Ankara'da askerlik görevini sürdüren Fatih Gökçen'in tabutun başında esas duruşta nöbet tutarak gözyaşlarına boğulması törene katılan herkesi duygulandırdı.

Arkadaşları ve ailesi Faik Gökçen'in resminin bulunduğu yüzlerce tişörtü giyerek cenaze törenine katıldı. Törende baba İsmail, anne Münevver ve ablası Yasemin Gökçen gözyaşlarına boğuldu. Acılı aileyi Bursa Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç teselli etti. Erdinç, şehidin ikiz olan kardeşini öperek, güçlü ve metanetli olmasını istedi. Tümgeneral Ali Erdinç, "O çok büyük bir mertebeye ulaştı. Allah katında çok değerli bir makam" dedi.

Anne Münevver Gökçen zaman zaman baygınlık geçirdi. Acılı anneye ilk müdahaleyi törende bulunan askeri doktor ve hemşireler yaptı. Cenaze namazında şehit onbaşının arkadaşları, "Şehitler ölmez vatan bölünmez. Şehidim hakkını helal et bize. Askere uzanan eller kırılsın" sloganı attı.

Kılınan namazın ardından şehit onbaşının naaşı top arabasına konularak Pınarbaşı Şehitliği'ne götürüldü.

(RFK-İHS-K-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title