Haberler

İgiad'ın 4. Geleneksel İftar Yemeği

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği'nin (İgiad) Gelenekselleşen İftar Davetine Katılan Prof. Dr. Sabahattin Zaim, 40-50 Sene Öncesine Kadar Sayılı Olan İftar Yemeklerinin Arttığını Belirterek, "Şimdi Her Akşam Birkaç Yerde İftar Yemeği Veriliyor, Sivil Toplum Teşkilatları Büyük Bir Hayır Hasenat Yarışında" Dedi.

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği'nin (İGİAD) gelenekselleşen iftar davetine katılan Prof. Dr. Sabahattin Zaim, 40-50 sene öncesine kadar sayılı olan iftar yemeklerinin arttığını belirterek, "Şimdi her akşam birkaç yerde iftar yemeği veriliyor, sivil toplum teşkilatları büyük bir hayır hasenat yarışında" dedi.

İGİAD'ın geleneksel iftar yemeğinin 4.'sü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Tesisleri'nde düzenlendi. İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan'ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi çok sayıda ismi yetiştiren Prof. Dr. Sabahattin Zaim, İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak, Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Murat Kalsın'ın yanı sıra iş ve üniversite camiasından 200'ü

aşkın davetli katıldı. Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlayan iftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alkan, İGİAD'ın, iş ahlakı ve girişimcilik alanlarında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Alkan ayrıca, İGİAD'ın girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş ahlakının yaygınlaştırılması hususunda bilgilendirme, eğitim ve yayın faaliyetleriyle toplumda ve özellikle iş dünyasında ahlâki bir duyarlılık oluşturmayı amaçladığını dile getirdi. Son dönemde

Cumhurbaşkanlığı ve erken genel seçimlerin toplumun bütün kesimlerini siyaset alanına yönlendirdiğini ifade eden Alkan, "Sandıktan güçlü bir tek parti iktidarının çıkması büyüme trendindeki ekonomiyi iyice canlandıracak gibi gözüküyor. Ülkemiz son dönemde sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel açıdan büyük bir değişim yaşıyor. Yakaladığı siyasi istikrarı kültürel ve sosyal alanda da sürdürüyor. Bütün bu değişim ve gelişmeler ışığında Türkiye'yi taşıyacak yeni bir anayasaya ihtiyaç vardı. Yeni anayasa

çalışmalarını destekliyoruz. Derneğimizin bu yeni anayasadan birtakım beklentileri var. Her şeyden önce iş adamlarımızın ve girişimcilerimizin önündeki engellerin kaldırılmasını bekliyoruz. İş ahlakı açısından beklentilerimiz var. Geçmiş dönemlerdeki haksız rekabetlerin, ihale yolsuzluklarının ve birtakım olumsuzlukların artık bu anayasada giderilmesini istiyoruz. Helal kazanç ve adil bölüşüm isteyen İGİAD olarak biz bu eksende çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Alkan'ın ardından söz alan Prof. Dr. Sabahattin Zaim ise dünyada iki amaç peşinde koşturulabileceğini, bunların da "refah" ve "saadet"e ulaşmak olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Zaim, cemaat olgusunun önemine dikkat çekerek, eskiden camilerin cemaatleşme misyonunu yerine getirdiğini, artık günümüzde ise sivil toplum kuruluşlarının bu amaca hizmet ettiğini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının insanları bir araya getirdiğini kaydeden Prof. Dr. Zaim, "Bundan 40-50 sene önce zenginler, Fatih Çarşamba'daki İmam

Hatip Lisesi'nin bahçesindeki tahta masalarda iftar yemekleri verirdi. Başka da iftar yemeği verildiği duyulmazdı İstanbul'da. Ama şimdi öyle mi? Bakıyorum da hemen hemen her kurum ve zengin her akşam birkaç yerde iftar yemeği veriyor. Sivil toplum teşkilatları büyük bir hayır hasenat yarışında. Fakirleri ihtiyaç sahiplerini gözetiyorlar. Bu çok güzel bir gelişme. Bu vesile ile İslam aleminin mübarek Ramazan ayını huzur içinde yaşamasını diliyorum" şeklinde konuştu.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay ise, "Peygamber Efendimiz'in 'İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır' hadis'i şerifini kendimize düstur edindik. Bu sebeple hayır hasenat işleme yarışındayız. Bu yolda yürüyen herkese de desteğimiz sürecektir. İslam aleminin Ramazan ayı mübarek olsun" dedi.

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak da, sivil toplum kuruluşlarının artık hükümetlerin ve resmi kurumların yüklerini hafiflettiğini, devlete yüklenen görevlerin bir kısmını karşıladığını söyledi. Kişi, kurum ve kuruluşların söylemleri kadar eylemlerinin de önemli olduğunu belirten Albayrak, "Birçok kişi ve kurumun teoride savunduklarını pratiğe geçirip geçirmediği benim için çok önemlidir. Kendi söylemlerinde samimiler mi değiller mi? Kendileri buna uyuyor mu? Ben buna bakarım. Görüyorum ki

günümüzde bir çok sivil toplum kuruluşu söylemlerine ilk önce kendileri uyuyor, çelişkiye düşmüyorlar. Bu bence çok önemli bir detay" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan, Prof. Dr. Sabahattin Zaim'e hat yazılı bir tablo hediye ederken, iftar yemeği sıcak sohbetlerle ve ilahilerle yatsı namazı vaktine kadar sürdü.

(CİN-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title