Haberler

İçli: Herkes Bu Açılımın Siyasi Bir Manevra Olduğunu Biliyor

Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, "Aklı Başında Herkes Bu Açılımın "Demokratik Açılım' Olmadığını, Siyasi Bir Oyun, Manevra Olduğunu Bilecek Durumdadır" Dedi.

Bağımsız Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Hükümet'in "Kürt açılımı' olarak adlandırılan süreç ile ilgili olarak herhangi bir paket ya da eylem planının bulunmadığının anlaşıldığını ifade ederek "Aklı başında herkes bu açılımın "demokratik açılım' olmadığını, siyasi bir oyun, manevra olduğunu bilecek durumdadır" dedi.

İçli, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın basın toplantısını ANKA'ya değerlendirdi. İçli, Bakan Atalay'ın "Kürt Açılımı' ile ilgili olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin açıklamalarının "malumun ilanı' olduğunu bildirdi. "Sayın Bakan'ın kendi ifadeleri ile bir kez daha belirtmek gerekirse, Hükümet ile AKP'nin "Kürt açılımı' olarak adlandırdıkları bu süreç ile ilgili olarak herhangi bir paket ya da eylem planı bulunmadığı gibi, bir Anayasa değişikliği de gündemlerinde yoktur" diyen İçli, şöyle konuştu:

"Aklı başında herkes bu açılımın "demokratik açılım' olmadığını, siyasi bir oyun, manevra olduğunu bilecek durumdadır. Eğer bu açılım demokratik bir açılım olsa idi, Hükümet ve AKP yargı üzerinden elini çekerdi. Ergenekon ve Deniz Feneri olarak adlandırılan soruşturmalar siyasi nitelik kazanmazdı. İnsanlar neyle suçlandıklarını bilir, çok kısa sürede tarafsız ve bağımsız mahkemeler önüne çıkartılır adil bir biçimde yargılanırlardı. Vatandaşlara anayasa ile tanınan temel hak ve özgürlükler keyfi olarak kısıtlanmaz, anayasanın bazı hükümleri rafa kaldırılmazdı. Tam ve kesintisiz bir demokrasinin gerçekleşmesi için onlarca önemli konuyu çözecek projelerle halkın önüne çıkılırdı. AKP ve Hükümet başladığı noktaya geri dönmüştür. O zaman "camcı dükkanına giren fil' misali, toplumu geren, ulusal birliği zedeleyen, kardeşleri birbirine düşüren böyle bir proje neden aniden gündeme sokulmuştur?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu süreçle ilgili olarak "Fazla süre yok. Yılsonunu filan bulamayız. O kadar rahat değiliz. O kadar sürmez. Çok geç olur" açıklaması yaptığını anımsatan İçli, Başbakan'ın bu açıklamaları neden yaptığını sordu. İçli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk halkı bu soruların yanıtını, evelemeden, gevelemeden beklemektedir. Evet, ülkede demokrasi eksikliği gibi sorunlarımız vardır. Ama en az bu sorun kadar, işsizlik, açlık, yolsuzluk, yoksulluk, üretimsizlik, hakça paylaşamamak gibi sorunlarımız da bulunmaktadır. Bu sorunları halkın gündeminden, dikkatinden uzaklaştırmak için böylesi oyunlara, manevralara gerek bulunmamaktadır. Asıl böylesi manevralar demokrasiye zarar verir. AKP kendisini "fil' gibi güçlü görmektedir. Camcı dükkanına kendisi mi girmiştir yoksa onu camcı dükkanına birileri mi sokmuştur bilinmez. Ama bu süreçte birçok değerli camlar, canlar yok olmuştur." (ANKA)

(HH/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title