Haberler

İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Türkçe Hassasiyeti

Çanakkale'de İbrahim Bodur Anadolu Lisesi 10. Sınıf Öğrencilerinin Oluşturduğu Türkçe Topluluğu, Türkçe'nin Korunması Amacıyla Bir Proje Hazırlayarak Bunu Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a Sundu.

Çanakkale'de İbrahim Bodur Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu Türkçe Topluluğu, Türkçe'nin korunması amacıyla bir proje hazırlayarak bunu Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a sundu.

Öğrenciler, oluşturdukları Türkçe Topluluğu'nun bir dizi çalışma yaptığını belirterek, "Edebiyat öğretmenimiz Haluk Gültekin tarafından dile getiren Türkçe'nin korunması ile ilgili projemizi Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan'a sunduk. Belediye başkanımızda bu konuya ilişkin Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda projemize destek vereceğini iletti. Bu sebeple kendisine teşekkür ediyoruz" dediler.

Öte yandan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencileri ile Çanakkale Belediyesi yetkilileri, Demircioğlu Caddesi esnafına işyerlerinde Türkçe isimler vermeleri için broşür dağıttı.

(AÖ-MŞ)

11.05.2007 17:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title