Haberler

Hrant Dink'in Öldürülmesi

Hrant Dink'in Öldürülmesinin Ardından Ermeni Vatandaşlar, Yakalarında Dink'in Fotoğraflarıyla Pazar Ayinine Katıldı. Gözyaşları İçinde Dua Eden Vatandaşlar, Dink Anısına Mumlar Yaktı.

Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından Ermeni vatandaşlar, yakalarında Dink'in fotoğraflarıyla Pazar ayinine katıldı. Gözyaşları içinde dua eden vatandaşlar, Dink anısına mumlar yaktı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından Kumkapı Meryemana Kilisesi ve Bakırköy Surp Asdvadzadzin kiliselerinde yapılan Pazar ayinine çok sayıda Ermeni vatandaş katıldı. Ayine katılan vatandaşlardan bazıları yakalarına Dink'in fotoğrafını takarak dualar etti. Gözyaşları içinde dua eden vatandaşlar, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink anısına mumlar yaktı.

Bakırköy'de Peder İlyas Kervancıoğlu'nun yönettiği ayinin ardından Dink için dua edildi. Meryemana Kilisesi'ndeki ayini yöneten Zakeos Ohaoğulları da yaptığı duada "Kötü bir saldırı sonucu kaybettiğimiz gazeteci kardeşimiz Hrant Dink ve ruhu için dua edeceğiz. Tanrı, bu olaydan çıkan dersleri anlayabilmemizi sağlasın. Tanrı, sevgili memleketimiz Türkiye'ye Kutsal Ruh'un tesellisini versin" ifadelerini kullandı.

Ohanoğulları daha sonra Ermenice yaptığı duada ise "Dink Bey'in günahlarının bağışlanmasını, ruhunun kurtuluşunu ve ailesinin sağlıklı ömür sürmesi diliyoruz. Türkiye, barış, kardeşlik ve sevgi içinde yaşasın" dedi.

Hrant Dink'in öldürülmesine çok üzülen Ermeni bir kadın da diz çökerek dua ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

(KT-ED-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title