Haberler

Hıdrellez Kutlamaları

Aydın'da Hıdrellez, büyük bir coşkuyla kutlandı.

Aydın'da Hıdrellez, büyük bir coşkuyla kutlandı.

Aydın Belediyesi tarafından Pınarbaşı Mesire Alanı'nda düzenlenen kutlamalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Törende konuşan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Roman vatandaşların isteği üzerine önümüzdeki yıl yapılacak kutlamalara sanatçı Kibariye'yi de davet edeceğini söyledi.

Türk kültüründe önemli bir yere sahip Hıdrellez'in dostluk ve kardeşlik ilişkilerini pekiştirdiğini ifade eden Çerçioğlu, şöyle konuştu:

" Hıdrellez, bütün Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlarımızdandır. Ülkemiz ulusal kültürü, evrensel kültür ögeleriyle zenginleştiren ender toplumlardandır. Örf ve adetlerimizin zenginliği de bunu göstermektedir. İnançtan gelen dini bayramlarımız, geleneğimizde olan önemli gün ve şenlikler bizleri aynı coşkuyla yakınlaştırmakta ve bağlamaktadır. Anadolu'nun birçok yöresinde Hıdrellez gecesi yapılan duaların kabul edileceğine, hastaların iyileşeceğine, rızkın artacağına, sorunların çözüleceğine ve bereketin artacağına dair inançlar vardır. Kültürümüzde bütün bayramlar birlik, beraberlik huzur ve kardeşlik içerisinde olması gereken günlerdir"

Konuşmaların ardından Roman Halk Dansları gösterisini sunarken, vatandaşlara da ikramlarda bulunuldu. - AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Özlem Çerçioğlu Hıdrellez Kibariye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title