Haberler

Heskader'den Çevreye Saygı Çağrısı

Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (Heskader) Başkanı Sefer Kaçmaz, Tüm İnsanları Dünyayı, Doğayı ve Geleceği Yeniden Düşünmeye ve Bir Şeyler Yapmaya Davet Etti.

Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKADER) Başkanı Sefer Kaçmaz, tüm insanları dünyayı, doğayı ve geleceği yeniden düşünmeye ve bir şeyler yapmaya davet etti.

Dünya Çevre Haftası dolayısı ile yazılı bir basın açıklaması yapan Sefer Kaçmaz 'Anlat Yorulmadan Anlat' başlıklı yazısında herkesin çevreye karşı sorumlu olduğunu belirtti. Kutlanan haftanın bir fırsat olan bilinmesi gerektiğini belirten Kaçmaz "Kendisine, yarınlarına, çocuklarına saygısı olan herkes bir kez daha dünyamızın geleceğini düşünmeli. HESKADER olarak herkesi, tüm insanları dünyamızı, doğamızı, geleceğimizi yeniden düşünmeye ve bir şeyler yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Açıklamasında Hakkari'deki çevre sorunlarına değinen ve yaptıkları çalışmaları anlatarak halk desteğini isteyen Sefer Kaçmaz, açıklamasında şunları belirtti:

"Çevre hepimizindir. Hepimize Allah tarafından emanet olarak verilmiştir. Bu doğanın bize atalarımızdan miras değil, geçmiş nesillerden almış olduğumuz bir emanet olduğunu herkese anlatalım. Bu emanete iyi davranmak, onu kirletmemek gerektiğini, tabiatla canlıların uyumlu yaşamasını söyleyelim. Herkesin gözünü kan, menfaat bürüdü. Sevgiye, saygıya, yeşilin tonlarının raksettiği bir doğaya, soluyabileceğimiz temiz bir havaya susadık. Dünya bir çöl kuruluğunda şimdi. Ne zaman kurtulacağız kirden, çamurdan. Çöpten, molozdan ne zaman kavuşacağız temiz suya, ne zaman çıkacağız aydınlık ve güzel yarınlarına. Dağılsın beyinleri sarmalamış cehalet ağları. Doğacak çocuklar adına anlatalım doğamızı, yaşanabilir bir çevre, bozulmamış bir doğa, masmavi bir gökyüzü bırakalım onlara." (FT-MET-Y) 09.06.2008 18:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title