Haberler

Muratpaşa'da HES kodlu anahtarlık dağıtılacak

Güncelleme:

Muratpaşa Belediyesi, tarafından vatandaşlara HES kodları yazılı anahtarlık dağıtılacak.

Muratpaşa Belediyesi, tarafından vatandaşlara HES kodları yazılı anahtarlık dağıtılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, anahtarlıklar semt pazarları başta olmak üzere 20'ye yakın farklı noktadan temin edilebilecek. Dağıtım noktalarına kurulacak bilgisayarlarla HES kodları, karekod haline getirilecek ve anahtarlıklara yerleştirilip vatandaşlara teslim edilecek.

En kısa sürede başlayacak dağıtımlar, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı pazar günleri hariç her gün yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, son alınan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla HES kodunun gündelik yaşamın bir parçası haline geldiğini belirtti.

Daha önce seyahatlerde, kamu kurum ve kuruluşları ile alışveriş merkezleri girişlerinde yapılan HES kodu sorgulamasının il genelinde çok daha geniş bir kapsamda yapılmaya başlandığını kaydeden Uysal, akıllı cep telefonu olmayan ya da uygulamayı kullanmakta zorlananlar için sorgulamaların sorun haline geldiğine dikkat çekti.

Pazardan berbere gittiği her yerde kağıda not aldığı kodu okumak zorunda kalan ya da uygulamayı kullanmakta zorlananlar için pratik bir çözüm olarak HES kodlu anahtarlıkları uygulamaya alacaklarını dile getiren Uysal, bu sayede özellikle semt pazarlarında kontrol sırasında olası yığılmaların önüne geçileceğini ve tam kontrolün sağlanacağını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Hıfzıssıhha Kurulu Muratpaşa HES kodu HES Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title