Haberler

Her ile Bir Külliye

Vuslat Derneği tarafından yürütülen “Türkiye’nin her iline bir külliye” projesi kapsamında ilki Erzurum’da yapılacak olan İslami İlimler Külliyesi’nin temel atma töreni Erzurum Kapalı Spor salonunda gerçekleştirildi.

Vuslat Derneği tarafından yürütülen " Türkiye'nin her iline bir külliye" projesi kapsamında ilki Erzurum'da yapılacak olan İslami İlimler Külliyesi'nin temel atma töreni Erzurum Kapalı Spor salonunda gerçekleştirildi.

Törene Erzurum AK Parti Milletvekilleri Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu ile birlikte, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet SEKMEN, Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet Hoca), Vuslat Derneği Onursal Başkanı M. Şevket Gökşan, Vuslat Derneği Genel Başkanı Muhsin Keleş, Vuslat Derneği Erzurum İl Koordinatörü Cemil Uygur ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden Vuslat Derneği üyeleri katılım sağlayarak kapalı spor salonu tıklım tıklım doldurdu.

Yaklaşık üç yıllık bürokratik mücadeleden sonra temel atma töreni ile yapımına başlanılan külliyenin açılış töreninde konuşma yapan Vuslat Derneği onursal başkanı ve inşaat alanında telekonferans ile törene bağlanan Cemil Uygur ile yaptıkları konuşmalarda, süreç içerisinde karşılaşılan problemlerin çözümünde kendilerine destek olan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı' ya teşekkürlerini belirterek;

"Yaklaşık 3 yıldan beri inşası gerçekleşmeyen bu dev eserin önündeki tüm engelleri vermiş olduğunuz büyük ve anlamlı desteklerinizle ve bizlere göstermiş olduğunuz yolda yürüyerek hep birlikte aştık. Vermiş olduğunuz destek ve açılışını yaptığımız bu tarihi günde bizleri onurlandırmanızdan dolayı şahsım adına ve vuslat derneğimiz adına şükranlarımı sunuyor, desteklerinizin devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarında söz alan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise son on üç yılda gelinen noktaya işaret ederek, temel hak ve hürriyetleri konusunda Ak Parti tarafından atılan adımların önemini vurguladı. Ilıcalı, son on üç yılda Ülkemiz her anlamda olduğu gibi temel hak ve hürriyetleri konusunda da önemli bir eğişimin geçirmiştir. Atılan bütün bu anlamlı adımlarda emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza, ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bu gün bir araya geldiğimiz bu anlamlı açılışa konu olan İslami Bilimler Akademisi Külliyesinin gerek fikir önderlerine gerekse de emeği geçen tüm üyelerine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Ilıcalı, bu külliye sayesinde gerek ülkemiz için gerekse ilam coğrafyası için din adamı ve islam alimi yetişeceğini ifade etti.

Gerçekleştirilen törende konuşma yapan Cübbeli Ahmet Hoca ise konuşmasında, milli ve manevi değeri yüksek bir gençliğin yetiştirilmesinin önemine dikkat çekerek Türkiye'nin son yıllarda attığı adımların İslam coğrafyasının lokomotifi olacağını ortaya koyduğunu, bunu önlemek için bir takım iç ve dış mihrakların çabalarının ise boşa çıkacağını belirtti. Cübbeli Ahmet Hoca konuşmasında ayrıca külliyenin önemine ve emeği geçenlere en başta Ilıcalı'ya teşekkür etti.

Temel atma töreni yapılan dualarla sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Mahmut Ünlü Mustafa Ilıcalı Erzurum Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title