Haberler

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu Açıklaması

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Yunanistan topraklarında ölen göçmenler var. Yunanistan topraklarından ateş açılarak Türkiye topraklarında ölen göçmenler var. Burada büyük bir facia yaşanıyor.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Yunanistan topraklarında ölen göçmenler var. Yunanistan topraklarından ateş açılarak Türkiye topraklarında ölen göçmenler var. Burada büyük bir facia yaşanıyor." dedi.

Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde faaliyet gösteren Göç ve Uyum Alt Komisyonu üyeleriyle Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacılarına ilişkin sınır bölgesine giderek incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Sığınmacıların, "bir şantaj olarak sınıra gönderildiğini" öne süren Gergerlioğlu, "Karşımızda, başka bir ülkenin topraklarında o ülkenin yönetimine karşı çarpışan bir iktidar var. Bütün bu Suriye felaketinin sonucunda ülkemize göç eden insanlar var. Kaç yıldır sürdürülen yanlışa yeni bir yanlış eklenerek Batı'ya bir koz olarak AB ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde şu ana kadar yurt dışına çıkışlarına izin verilmeyen göçmenler zorla, teşvikle, tehditle yurt dışına doğru gönderilmeye başlandı." diye konuştu.

Sığınmacıların botlarının batırılmaya çalışıldığını, ateş açıldığını dile getiren Gergerlioğlu, "Yunanistan topraklarında ölen göçmenler var. Yunanistan topraklarından ateş açılarak Türkiye topraklarında ölen göçmenler var. Burada büyük bir facia yaşanıyor. Dün bunu bütün boyutlarıyla gördük. Vicdanımız sızladı. İnsanlar adeta bir mahlukat gibi görülüyor. İnsan olarak görülmüyor." dedi.

Gergerlioğlu, Yunanistan tarafından sığınmacıların üzerine atılan bir gaz bombasının kapsülünü göstererek "Göçmenlerin üzerine Yunanistan tarafından bunların atıldığını gördük. Böylesi bir kapsül insana değdiği zaman ölüme yol açabilir. Gözlerimizin önünde bu bombaların atılması sonucu ölenler, yaralananlar oldu." dedi.

Yetkililerin yaptığı açıklamalarda Yunanistan tarafının suçlandığını anlatan Gergerlioğlu, "Bir de kendilerine bakmaları lazımdı. Mülteci hukukunda geri göndermeme ilkesi var. Yunanistan ağır hak ihlalleri yapıyor. İnsan öldürüyor, ateş açıyor, insanların üstüne gaz bombaları atıyor ve ölümlere yol açıyor ama bir de bu insanları güvenli olmayan bir yere göndermek, teşvik etmek ve hiçbir önlem almadan bunu yapmak da ayrı bir suç." görüşünü savundu.

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun bir haberle ilgili başlatılan soruşturmada tutuklandığını anımsatan Gergerlioğlu, "Bir insanın toprağa verildiği haberini yapmanız bile sizin tutuklanma nedeniniz oluyor. Böyle bir ülkede gazetecilik olabilir mi? Böyle bir ülkede medya özgürlüğü, demokrasi olabilir mi? Utanç verici kararlardır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Yunanistan Politika Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title