Haberler

Hdp İstanbul Milletvekili Kaya Açıklaması

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Aladağ'daki yurt yangınında hayatını kaybeden çocuklarımızın aileleriyle görüştük. Ailelerin ortak talebi; suçluların cezasız kalmaması ve adaletin yerini bulması." dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, " Aladağ'daki yurt yangınında hayatını kaybeden çocuklarımızın aileleriyle görüştük. Ailelerin ortak talebi; suçluların cezasız kalmaması ve adaletin yerini bulması." dedi.

Kaya, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Adana'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangından sonra Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin katılımıyla araştırma komisyonu kurulduğunu anımsattı.

Komisyon toplantılarının üç aydır devam ettiğini ve bu süreçte yaklaşık 15 civarında uzman ile yetkili dinlediklerini anlatan Kaya, 10-11 Mayıs'ta komisyon üyeleri olarak yurt yangınının çıktığı yerde incelemelerde bulunarak yetkililerle görüştüklerini söyledi.

Kaya, dün gerçekleştirdikleri toplantı ile komisyonun toplantı sürecini bitirdiğini ve rapor hazırlama sürecine girdiğini dile getiren Kaya, "Yurt yangınında hayatını kaybeden çocuklarımızın aileleriyle de görüştük. Ailelerin ortak talebi; suçluların cezasız kalmaması ve adaletin yerini bulmasıydı." dedi.

Hüda Kaya, Türkiye'nin birçok yerinde yurtlarda benzer koşulların olduğunu, tüm yaşananlara rağmen gerekli denetimlerin yapılmadığını bildiklerini söyledi. Ailelerin sorumlu tuttuğu yetkililer hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden Kaya, "Aladağ yurt yangınında sorumlu olanların bir an önce hesabının verilip ailelerin yüreğindeki yangının söndürülmesini ve her açıdan gerekenin yapılmasını talep ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Hüda Kaya Aladağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title