Haberler

Hayrabolu Belediyesi'nden Küçük Sanayi Esnafına İngilizce Kursu

Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi Belediye Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Tarafından Küçük Sanayi Sitesindeki Esnaf İçin Kolay İngilizce Kursu Açıldı.

Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi Belediye Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından küçük sanayi sitesindeki esnaf için kolay İngilizce kursu açıldı.

Türkiye'nin dört yanına tarım aleti pazarlayan Hayrabolu esnafının artık yurt dışı pazarlarına da açıldıklarını gördüklerini ifade eden Hayrabolu Belediye Başkanı Şener Çelikayar, esnafın yurt dışında kendilerine yetecek kadar ingilizce öğrenmeleri amacıyla bu kursu açtıklarını söyledi. Çelikayar, "Belediye ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ortak bir protokolle açılan kolay İngilizce kursunun esnafa büyük yarar sağlayacaktır. Amacımız artık Türkiye'nin dört yanına tarım aleti pazarlayan Hayrabolu esnafının artık yurt dışı pazarlarına da açıldıklarını gördü. Bunun içinde yurt dışında kendilerine yetecek kadar ingilizce öğrenmeleri amacıyla bu kurslar faydalı olacaktır. Esnafımıza düzenlediğimiz kolay İngilizce kursu ile Küçük sanayi sitesinde tarım aletleri üreten esnaflarımız kendilerini yurt dışına çıktıklarında, az da olsa hem pazarlamalarına yönelik hem de hayatlarını kolaylaştırılacak, istek ve yön bulmalarını sağlayacak şekilde kurs sonunda İngilizce öğrenmiş olacaklar. Kursa katılan sanayici esnafımız, yurt dışında da tarım aletlerini pazarlayacak kadar İngilizce bilgiye kavuşacak, sıkıntı çekmeden komşu ülkelere gidip gelebileceklerdir" dedi.

Kurs öğretmeni Nilay Bülent, 80 saat süreli 16 esnaf katıldığı kursun haftada iki gün dörder saat yapıldığını belirterek, kurs süresi içerisinde esnaf kursiyerlere, kendilerini tanıtmayı, karşılarındakileri tanımayı, basit cümleler kurarak kısaca mal satın almayı-satmayı öğrettiklerini söyledi.

(EÖ-EY-EY-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title