Haberler

Haydi Çocuklar Sinemaya" Etkinliği

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü Çözüm Masası Birimi tarafından "Haydi Çocuklar Sinemaya" etkinliği düzenlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü Çözüm Masası Birimi tarafından "Haydi Çocuklar Sinemaya" etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Yenikent Kültür Merkezi'nde Karaman Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören sığınmacı öğrenciler, "Kurbağa Krallığı" animasyon filmini izledi.

Karaman Geçici Eğitim Merkezi sorumlusu Ali Çiydem, yaptığı açıklamada, etkinliğe 120 öğrencinin katıldığını belirtti.

Merkezde yaklaşık 280 öğrenciye eğitim verildiğini ifade eden Çiydem, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği binada eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte Büyükşehir Belediyemizin destekleri her zaman devam etti. Bugün de sosyal etkinlik kapsamında Halkla İlişkiler Biriminin davetlisi olarak etkinliğe katıldık. Çocuklarımızla çizgi film izledik. Sığınmacı çocuklarımızın ulaşmakta zorluk çektiği şey bu gibi sosyal ortamlar. Çocuklarımızın belki birçoğu ilk defa sinema görecek. Büyükşehir Belediyesine ve ilgili arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ise sığınmacı çocukların sosyal hayata entergre olabilmeleri adına böylesi etkinliklerin önemli olduğuna değinerek, "2 yıl önce hizmete sunduğumuz Karaman Geçici Eğitim Merkezi sığınmacı çocukların hem eğitimlerinden geri kalmamaları hem de sosyal, kültürel hayata tutunmalarını sağlıyor. Sinema etkinliğinin de yüzlerinde tebessüm olduğunu görmek bizleri memnun etti." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yenikent Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title