Haberler

Hayal'den Dink Suikastına İlişkin Yeni İfadeler

Yasin Hayal, Hrant Dink Cinayetiyle İlgili Soruşturmayı Yürüten Savcılara Gönderdiği Dilekçede Çarpıcı İfadelerde Bulundu. Hayal'in Dilekçesinde Orhan Pamuk'a Suikast İle ilgili Neler Dedi?

Yasin Hayal, Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten savcılara gönderdiği dilekçede çarpıcı ifadelerde bulundu. Hayal'in dilekçesinde "Orhan Pamuk'a suikast düzenlememizin zor olduğunu anlayınca Pamuk'tan vazgeçip Hrant Dink suikastı yapmaya karar verdik" dediği öğrenildi.

Dilekçede, ayrıca 2006 yılının sonlarına doğru Erhan Tuncel'in suikast için "Bir an önce yapalım" dediği, Hayal'in ise "Şimdi olmaz. Bari 2007'de yapalım da Fenerbahçe'nin 100. yılı anısına olsun" diye karşılık verdiği görüldü.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Yasin Hayal'in cezaevinden soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Sevim Berna Altay ve Fikret Seçen'e gönderdiği 3 ayrı dilekçede çarpıcı ifadelere yer verdiği görüldü. Hayal, dilekçelerinde Dink suikastını Erhan Tuncel'in planladığını ve Erhan Tuncel'in Orhan Pamuk'a da yönelik eylem yapmak istediği ancak yazarın sık sık yurtdışına çıkmasından dolayı bu eylemin çok zor olduğu

kanaatine varıp bundan vazgeçtiğini belirtti. "Orhan Pamuk'a suikast düzenlememizin zor olduğunu anlayınca Pamuk'tan vazgeçip Hrant Dink, suikastı yapmaya karar verdik" diyen Hayal dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"2006 yılının sonlarına doğru Erhan 'Bir an önce yapalım' artık diyordu. Ama ben de 'şimdi olmaz, 2007 yılında yapalım. Çünkü 2007'ye bir şey kalmadı. Bari 2007'de yapalım da Fenerbahçe'nin 100. yılı anısına olsun' dedim. Erhan, O.S ve ben bu konuda hem fikir olunca suikastı 2007 yılına bıraktık".

Erhan Tuncel'in Elazığlı polis hemşirelerinin olduğunu ve onlarla görüştüğünü kendisine söylediğini belirten Hayal dilekçesinde, "Bir gün Erhan Tuncel bize Hrant'ın fotoğraflarını gösterip, Dink'in simasını O.S.'nin belleğine yarleştirmeye çalışıyordu. O.S.'ye 'Olay sonrasında soğukkanlı olacaksın. Genç adamsın, olaydan sonra koşarak uzaklaşacaksın' diyordu. Erhan Tuncel, gerek Mcdonalds'ın bombalanması olayında gerekse Hrant Dink olayında asıl işi organize eden, bu işlerin yapılmasını isteyen olmasına

rağmen kendisini arka planda tutmaya özel göstermeye sarf ediyordu" ifadelerine yer verdi.

"Erhan Tuncel Mcdonalds'ın bombalanmasının 1. yıldönümünde eğer cezaevinden çıkmasaydım Mcdonals'ı arayıp bomba ihbarı yapacağını söylemişti" denilen dilekçeye Hayal şöyle devam etti:

"Erhan Tuncel'in Türkiye'deki en büyük hayalinin Adana İncirlik'te Amerikan üstünü bombalamak olduğunu söylüyordu. Bunu da başarabileceğimizi, gerekirse doğudan kaleşnikofları getirip silahlı saldırı yapabileceğimizi söylüyordu. Erhan bana Mcdonals'ı bombalayacağını söylediği zaman 'Neden orası, Amerikalı bir gazeteci veya diplomat daha mantıklı olmaz mı?' dedim. 'Hayır' dedi. '10 tane diplomat vuracağımıza 1 tane Mcdolands bombalayalım, daha çok ses getirir. Zira Mcdonald's Amerika'nın bayrağı'dır.

Amerika Mcdonalds'ın girdiği her ülkeyi müttefiki bilir' dedi. Ben cezaevinden çıktıktan sonra bir dönem Erhan Tuncel sürekli olarak beni Sakarya'ya göndermek istiyordu".

Hayal'in Cumhuriyet Savcılığına gönderdiği 3 ayrı dilekçede koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğu da gözlendi. Hayal'in dilekçesinde Fenerbahçeli Cumhuriyet Savcısına yönelik olarak "En büyük hayalim sizinle birlikte Kadıköy'de Fenerbahçe maçını izlemek. Cezaevinden çıkınca inşallah yeni hayatım İstanbul Kadıköy'de geçecek" dediği ve Fenerbahçe'nin basketbol takımının Galatasaray'a karşı aldığı 34 sayılık tarihi farka da değinen Hayal, son olarak Fenerbahçe'nin 100. yılında "100. yıl affı istiyoruz"

dediği görüldü.

Hayal'in dilekçelerinde ayrıca Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'dan şikayetçi olduğunu, Allah rızası için hakkında suç duyurusu hazırlanmasını istediğini belirterek, "Her şeye rağmen 100. yılda şampiyonuz inşallah" dediği öğrenildi.

Erhan Tuncel'in sürekli olarak suikast filmleri izlediğine değinilen dilekçede, bu filmlerin gerçekten yaşanılmış ancak çözülememiş vakalarla ilgili filmler olduğu belirtildi. Yasin Hayal'in, dilekçesinin devamında Erhan Tuncel'in en çok sevdiği filmleri sıraladığı görüldü.

Dilekçesinde Erhan Tuncel'in bir kitap yazdığını belirten Yasin Hayal, kitabın bitme aşamasına geldiğini, tahminen 200 sayfa kadar yazıldığını ifade etti. Tuncel'in kitabı yazarken bazı konuları kendisine sorduğunu belirten Hayal, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Mesela Mcdonalds bombasını patlatırken ne gibi ruh hali için olduğunu söylüyordu. Bana 'Kendini üçgen labirentin içinde düşün. Çıkış yolu bul' gibi tuhaf sorular da soruyordu. Verdiği cevapları da buna ekliyordu. Kitabında bir papaz karakteri de vardı. Kitabının ismi 'Getto Lazkopat'."

Hayal dilekçesinde ayrıca "Ben Hrant Dink'in öldürülmesi sonucunda ülkemizin bu denli zor durumda kalacağını görecek kapasitede bir insan değildim. Devletimizin bu şekilde zor durumda kalacağını bilseydim. Bu hadiseye iştirak etmezdim" ifadelerine yer verdi.

(YM-RA-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title