Haberler

Hatay: Fransa'da Sözde "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Hatay'ın İskenderun İlçe Belediye Başkanı Mete Aslan, Sözde Ermeni Soykırımının İnkarını Suç Sayan Yasa Tasarısını Kabul Eden Fransa Meclisi'ni Protesto Amacıyla, Fransız Markası Makam Otomobilini Kullanmama Kararı Aldı.

Hatay'ın İskenderun İlçe Belediye Başkanı Mete Aslan, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısını kabul eden Fransa Meclisi'ni protesto amacıyla, Fransız markası makam otomobilini kullanmama kararı aldı.

Belediye çalışanları ve vatandaşlarla birlikte belediye hizmet binası önünde açıklama yapan Aslan, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifini kabul eden Fransa Meclisi'ni protesto amacıyla Fransız markası olan Renault marka makam otomobilini kullanmayacağını açıkladı.

2001 yılında Fransız zulmünü anlatan bir anıt yaptırmak için hükümet nezdinde girişimlerde bulunduklarını ancak bu isteklerinin sudan bahanelerle reddedildiğini kaydeden Aslan, "O tarihlerde bile bizler, Fransa'nın Türkiye için tehlike olduğunu ve tehditlerinin devam edeceğini tahmin etmiştik. Ancak bizim tespitlerimiz, AB rüyasından uyanmak istemeyen hükümetin işine gelmedi ve Fransa zulmünü anlatacak anıtı kurmamıza izin vermediler. Peki şimdi ne olacak? AB'ye gireceğiz diye her türlü kıyakçılığı yaptığımız Fransa'nın karşısında ayakçı konumuna mı düştük? Türk milletini bu hallere düşürenler utansın" diye konuştu.

Hatay'ın Fransızlar tarafından işgal edildiği dönemlerde, zulüm ve işkencenin en alasının yapıldığını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, "Samandağ'da, Fransızlar'ın işgali zamanında evlerinden kovulup, cami avlusunda yatan bizlerdik. Şimdi bu zulmü yapan ülke, hangi cüretle böyle bir teklifi kabul ediyor. Ama gerçek olan birşey var ki, Fransa yapmış olduğu bu hatayı çok pahalı ödeyecek. Vatandaşlarımızdan ricam, hiçbir şekilde Fransa üretimi malları kullanmayarak bu tepkiye destek vermeleridir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title