Haberler

'Has Altın Kadın Projesi'

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Kadınlarımıza Yönelik Öyle Kurslar Vermeliyiz Ki, Öyle Bir Eğitim Uygulamalıyız Ki, Topyekun Bir Kalkınmayı Devam Ettirebilelim' Dedi

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 'Biz dezavantajlı gruplarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, kızlarımıza, kadınlarımıza yönelik öyle kurslar vermeliyiz ki, öyle bir eğitim uygulamalıyız ki, topyekun bir kalkınmayı devam ettirebilelim' dedi.

Diyarbakır'da Sosyal Destek Programı'nın (SODES) uyguladığı ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından desteklenen 'Has Altın Kadın Projesi' kapsamında eğitim gören 52 kadın düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Dağkapı Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki törende konuşan Vali Toprak, istihdama yönelik başlatılan projenin, kadınlara iş açısından önemli olanaklar sağladığını söyledi.

Kursta başarı göstererek sertifika almaya hak kazanan kadınlara iş imkanı sağlanması için herkesin destek vermesi gerektiğini ifade eden Toprak, şöyle dedi:

'Biz dezavantajlı gruplarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, kızlarımıza, kadınlarımıza yönelik öyle kurslar vermeliyiz ki, öyle bir eğitim uygulamalıyız ki, topyekun bir kalkınmayı devam ettirebilelim. Bu proje de GAP Eylem Planı'nın SODES kapsamında ortaya konulan önemli bir ayağıdır. Bu ayağın biri de cazibe merkezleri projesidir. İnşallah bundan sonraki uygulanacak projeler de istihdama yönelik mesleki kariyer manasında eksikliklerimizi giderecek şekilde olacaktır. Genç kızlarımız buraya gelirken, İŞKUR'dan destek aldık ve günlük 15 lira harçlık verdik. Onun için hem meslek edindiler, hem de harçlık almış oldular. Biz bu kursları devam ettirirken aynı zamanda mesleki belge almak açısından onunla yetinmeyip diğer alandaki bilgileri de verebilmeliyiz. Sosyal alandaki bütün bilgileri de onlara adapte edebilmeliyiz.'

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Erhan Akalın da DPT'nin desteğiyle başlatılan projenin 12 aylık eğitim sonucunda tamamlandığını belirterek, kursta eğitim gören 52 kadının sertifika almaya hak kazandığını ve 13'ünün proje sayesinde işe yerleştiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 52 kadına sertifikaları verildi.

(UM-EK-KAK) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım hangi kanalda? Aziz Yıldırım konuşması 13 Mayıs Canlı izle! Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı mı? (VİDEO) Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkan adaylığı açıklaması Cleveland Cavaliers Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 14 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Pazartesi kaptanlar kim oldu? Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı
Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title