Haberler

Hamzadere Barajında İnceleme

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Hamzadere Barajını Bu Yıl Bitirip, Gelecek Sene İpsala'da Sulama Yapmak İstediklerini Bildirdi

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Hamzadere barajını bu yıl bitirip, gelecek sene İpsala'da sulama yapmak istediklerini bildirdi.

Necdet Budak, sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte Koyuntepe köyündeki Hamzadere Barajı'nda incelemelerde bulundu.

DSİ Bölge Müdürü Yunus Algın'dan baraj ile bilgi alan Budak, burada yaptığı açıklamada, 'Proje, 320 bin dönüm sulama arazisine sahip. Bu nedenle barajı bitirmek istiyoruz. 2011 yazında burada sulama yapmak istiyoruz. Meriç'ten buraya su basılıyor. Oradaki kanallar bitmiş durumda' dedi.

Hamzadere Barajı'nın 1964 yılından bu yana konuşulan bir proje olduğuna anlatan Budak, şöyle devam etti:

'Burada bunu Deniz Baykal, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit konuştu. Edirne eski milletvekilimiz Evren Bulut burayı yapmak için parti değiştirdi. Temeli atıldı, kaldı. Burada ben 2004'de projeyi ele aldım. Ben Edirne için 2 şey istedim. Hamzedere Barajı ve Çakmak Barajı.

Bölgenin ekonomisini değiştirecek proje yapmak çok önemli. Keşan, İpsala, Enez'in ekonomik durumunu kurtaracağız. Milletvekilleri siyaset yapacaklar. Bir şeyler yapmışlar, teşekkür ediyorum. Bir hastane gibi, bir okul gibi yatırımlar. Biraz devlet olarak ihtiyaç var yapılır. Önemli olan bulunduğumuz bölgelerin ekonomisini değiştirecek projeleri yapmak.'

Hamzadere Barajı'nın tamamlanması için 57 milyon ödeneğe ihtiyaç olduğunu ifade eden Budak, şunları kaydetti:

'Tarımsal yatırımlarda 81 il arasında Edirne'nin en fazla yatırım alan il olmasından dolayı gururluyum. Barajlar kralı olarak gocunmuyorum. Halk ne yakıştırırsa ben onu kabul ederim. Siyasetçilerin gülümsemeleri oldu. Ama o zaman gülümseyenlerin bu baraja gelmediklerini biliyorum. Bütün siyasi partilerin amacı hizmetse gelip görsünler. Ben buraya ve Çakmak Barajı'na Türk bayrağı koydurdum.'

- MİLLETVEKİLLERİNİN ÇALIŞMASI-

Necdet Budak, milletvekillerinin, Anayasa değişikliği için 12 Eylülde yapılacak referandum ile ilgili 'Evet-Hayır' çalışmaları yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

'Ben üzülüyorum. Herkes kahvelerde bir şeyler konuşuyorlar. Ama ben bu 'Evet hayır' kampanyasıyla bu hizmetleri birleştirmek istiyorum. Ekonomi iyi olursa bu hizmetler devam eder. Burada bulunan insanlar bu barajın bitmesini bekliyorlar. Öyle kahvelerde olmuyor. Davet ediyorum. Gelsinler, görsünler. Diğer taraftan referandumla ilgili Anayasa değişikliğinde 26 madde var. Bütün Edirnelilerin bu maddeleri okumalarını öneriyorum.'

(AL-RC-YLZ) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title