Haberler

Hakkari - Ypg'li Polat'ın Cenazesi Yüksekova'da Toprağa Verildi

Ypg'li Polat'ın cenazesi Yüksekova'da toprağa verildi Suriye'nin Kobani kentinde PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG saflarında IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada ölen 'Akif Zevkan' kod adlı Fehmi Polat'ın cenazesi, Yüksekova'nın Akalan mezarlığında toprağa verildi.

Ypg'li Polat'ın cenazesi Yüksekova'da toprağa verildi

Suriye'nin Kobani kentinde PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG saflarında IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada ölen 'Akif Zevkan' kod adlı Fehmi Polat'ın cenazesi, Yüksekova'nın Akalan mezarlığında toprağa verildi. Şanlıurfa'da ailesi ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Meya-Der) yetkilileri tarafından dün teslim alınan ve bugün Yüksekova'ya getirilen Polat'ın cenazesi, kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Şakitan köprüsü mevkiinde karşılandı. Cenaze uzun bir araç konvoyu ile ilçe merkezindeki Esentepe Mahallesi'nde bulunan Akarsu Camisi'ne getirildi. Cenaze törenine ise Şırnak Milletvekili ve HDP Hakkari 1'inci sıra adayı Selma Irmak ile adaylar Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, Hakkari, Yüksekova, Şemdinli Esendere ve Büyükçiftlik Belediye başkanları, HDP ve DBP parti yöneticileri, Meya-Der, Kurdi-Der, Barış Anneleri sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Cenazenin ilçeye getirilişi sırasında ise esnaflarda kepenk kapattı. Akarsu camisinde kılınan cenaze namazının ardın Polat'ın cenazesi, omuzlarda taşınarak yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Akalan mezarlığına getirilerek burada toprağa verildi. Cenaze töreninde konuşan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, "Ne yazık ki bu toprakların üzerinde gençlerin kanı sel olup akıyor, bu kanı dökenler kana doymuyor. Dünya bu öldürülen gençleri duymuyor, görmüyor. Çok zalim, çok acımasız bir dünyada yaşıyoruz. Bizim çağrımız bütün mazlum insanlara gelin hep beraber bu Kobani'de dökülen kana 'dur' diyelim, bu gençlerin öldürülmesine hep birlikte engel olalım"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Akalan Kobani Ypg Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title