Haberler

Hakkari: İran Heyeti Hakkari'de

İran Urumiye 1. Derece Hudut Komutanı Seyit Vahid Mosevvi ve Beraberindeki 10 Kişilik Askeri Heyet, Sınır Güvenliği Konusunda Yapılacak Toplantıya Katılmak Üzere Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne Geldi.

İran Urumiye 1. Derece Hudut Komutanı Seyit Vahid Mosevvi ve beraberindeki 10 kişilik askeri heyet, sınır güvenliği konusunda yapılacak toplantıya katılmak üzere Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne geldi.

Bugün öğle saatlerinde İran'dan Hakkari'ye gelen Urumiye 1. Derece Hudut Komutanı Seyit Vahid Mosevvife ve beraberindeki askeri heyet, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Yüksekova Kaymakamı Celalettin Cantürk, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Kubat ve Emniyet Müdürü Cavit Çevik tarafından Yüksekova Esendere Sınır Kapısı'nda karşılandı. Buradan birlikte karayoluyla ilçe merkezine giden heyet, iki ülke arasındaki sınır güvenliği konusunda yapacakları toplantı için kaymakamlığa geçti. Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, İran heyetiyle iki ülkenin sınır güvenliği konusunda toplantılar gerçekleştireceklerini belirtti. Vali Nasuhbeyoğlu, bu toplantıların 4 ayda bir yapıldığını bildirdi.

Heyet toplantının ardında ilçeden ayrılarak Hakkari'ye geçti. Geceyi İl Emniyet Müdürlüğü Polisevi'nde geçiren heyetin yarında basına kapalı olarak toplantıya devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title