Haberler

Hakkari'den Kaçtılar, Mersin'de Evlendiler

Hakkari'de Birbirlerine Aşık Olan Ancak Ailelerinin Karşı Gelmesi Üzerine Kaçarak Mersin'e Gelip, Nikahsız Yaşayan 1 Çocuk Sahibi 18 Yaşındaki Bişar Demir ile 19 Yaşındaki Memihan Çiftçi, Sivil Toplum Örgütlerinin Yardımıyla Ev Kurup, Resmi Nikah Kıydırdı.

HAKKARİ'de birbirlerine aşık olan ancak ailelerinin karşı gelmesi üzerine kaçarak Mersin'e gelip, nikahsız yaşayan 1 çocuk sahibi 18 yaşındaki Bişar Demir ile 19 yaşındaki Memihan Çiftçi, sivil toplum örgütlerinin yardımıyla ev kurup, resmi nikah kıydırdı.

3 yıl önce Hakkari'de birbirine aşık olan Bişar Demir ile Memihan Çiftçi, ailelerine evlenmek istediklerini açıkladı. Ancak, alileri evlenmesine karşı çıkınca, 2 sevgili, Mersin'e kaçtı. Bir eve yerleşip nikahsız yaşayan Memihan Çiftçi, hamile kalınca ailesinden de korkup, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) sığındı. Çiftçi, SHÇEK'in koruması altında yaklaşık 1 yıl kaldı, bu arada, nikahsız yaşadığı Demir, başka bir kentte giderek iş buldu. Geçen süre içerisinde SHÇEK yetkililerinin de araya girmesiyle iki aile barıştı, ancak çocuklarını affetmedi.

Maddi nedenler yüzünden evlenemeyen gençlerin imdadına da SHÇEK, sivil toplum örgütleri ve yardımseverler yetişti. Çiftin nikahları kıyılırken, sivil toplum örgütleri onlara ev kurmak için harekete geçti. 1 yaşına gelen kızları Rojda'nın da getirildiği nikahla dünya evine giren gençlerin, eşyaları başta Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) olmak üzere çeşitli kuruluşlardan kadınların destekleri ile temin edildi. Bir modaevi gelinlik verdi, bir fotoğrafçı gelinliğini verirken, bir fotoğrafçı temin edilen gelin arabasını süsledi. Gelinin kuaför masraflarını ise Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan'ın annesi Tülay Karan karşıladı. Akdeniz Belediyesi Nikah Salonu'ndaki nikahta, gelin ve damadın nikah şahitliğini KA-DER Mersin İl Temsilcisi İlksen Sorguç Dinçer ile SHÇEK sosyal hizmet uzmanı Manolya Karaoğlan yaptı. Nikah töreninin ardından yaptıkları dansla mutluluklarını sergileyen çiftin nikahına ailelerden katılan olmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Moda

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title