Haberler

Hakkari Bakan Yılmaz Hakkari'ye 422 Milyon Liralık Eğitim Yatırım Yapıldı

Hakkari'ye gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kente 422 milyon liralık eğitim yatırımı yaptıklarını söyledi.

Hakkari'ye gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kente 422 milyon liralık eğitim yatırımı yaptıklarını söyledi. Bakan Yılmaz, bu sabah uçakla Van'a, buradan da helikopterle Hakkari'ye geldi. Bakan Yılmaz; Vali Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cemal Adıyaman, partililer ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Yılmaz, ardından Vali Toprak'ı makamında ziyaret edip, kentte yapılan hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Bakan İsmet Yılmaz, daha sonra valilikte düzelenen 'Eğitim Değerlendirme' toplantısına katıldı.Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Bakan Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yılmaz, burada Hakkari'ye yapılan yatırımalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu, şöyle konuştu

Bizim dönemimizde 422 milyon TL'nin üzerinde bir yatırım gerçekleştirildi. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ile ilgili bir sunum yapıldı. Olağanüstü şartlarda derslik başına düşen öğrenci sayısı 22, ortaokullarda 37, liselerde ise 32 olduğu söyleniyor. Bizim proje okulları yönetmeliği var. Proje okulları yönetmeliğinde, derslik başına düşen öğrenci sayısının 30 olması ideal bir rakam olarak ön görülmüştür. Dolaysıyla Hakkari'de ilkokullarda rakamlarda iyiyiz, ortaokul ve liselerde ise biraz daha yatırımın yapması lazım.

Kentte eğitim yatırımlarının devam ettiğini belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şöyle dedi

2017'de 11 tane yatırımı bitirdik ve bunlar toplam 91 derslikli. Bir kısmına taşındılar, bir kısmına henüz taşınılmadı. 139 milyonluk yatırım ise Hakkari'de devam ediyor. 28 projemiz var; hepsi tamamladığında Hakkari'ye 321 derslik kazandırmış olacağız. 2002'de öğrenci sayısı 58 bindi, şimdi 76 bin 800 öğrencimiz var. Her 9 kişiden birinin öğrenci olduğunu gösteriyor. Derslik sayısı 2002'de bin 48 iken, şimdi 2 bin 431'e yükseldi. Ama her gün yeni bir okul inşası başlatıyoruz. Daha önce bin 553 öğretmen varken, şimdi öğretmen sayısı da 3 bin 479'a çıktı. Sadece 2 yılda gönderdiğimiz öğretmen sayısı bin civarında. Hakkari'nin öğretmen sorunu diye bir sorun kalmayacak. Ülkemizde barış huzur kardeşlik havası var. Ama her yerde sıkıntı var. Türkiye ise o ülkeler arasında barış adası gibi duran ülke.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Hakkari Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title