Haberler

Solana'nın Yeni Güncellemesi Tıkanıklığı Azaltmayı Hedefliyor

Güncelleme:

Son dönemde yaşadığı tıkanıklık sorunlarına çözüm arayan Solana ağı, yeni bir güncelleme duyurdu. Veri işleme ve düğüm optimizasyonunda önemli yenilikler içeren bu güncelleme, ağdaki yoğunluğu azaltmayı hedefliyor. Solana'nın durum güncelleme hesabı, 'v1.17.31 sürümü artık Mainnet Beta doğrulayıcıları için öneriliyor. Bu güncelleme, ağdaki mevcut tıkanıklığı azaltacak önemli iyileştirmeler içermektedir' açıklamasını yaptı.

Son zamanlarda tıkanıklık sorunlarıyla boğuşan Solana ağı için umut verici bir gelişme yaşandı. Pazartesi günü duyurulan yeni yama ile ağdaki yoğunluk azaltılmayı hedefliyor. Bu güncelleme, veri işleme ve düğüm optimizasyonunda önemli yenilikler barındırıyor.

Yeni Güncelleme Paketi, Ağdaki İşlem Gecikmelerini Minimuma İndirgeyecek

Son haftalarda aşırı tıkanıklıkla mücadele eden Solana ağında, işlemlerin yavaş işlenmesi ve çok sayıda işlemin başarısız olması gibi sorunlar geliştiricileri harekete geçirdi. Solana'nın durum güncelleme hesabı, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, "v1.17.31 sürümü artık Mainnet Beta doğrulayıcıları için öneriliyor. Bu güncelleme, ağdaki mevcut tıkanıklığı azaltacak önemli iyileştirmeler içermektedir." ifadelerini kullandı. Güncelleme özellikle veri paketlerinin işlenmesi ve optimizasyonu, düğümlerin sınıflandırılması ve yerel test ortamının varsayılan ayarlarında yapılan değişiklikleri içeriyor.

Solana Blockchain ağındaki v1.17.31 sürümü, mainnet'teki tıkanıklık sorunlarına yönelik yapılan güncellemelerin ilk aşamasını temsil ediyor ve daha fazla güncellemenin yolda olduğu belirtiliyor. Solana kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, büyük bir yazılım sürümünün geliştirilmesi ve son haline getirilmesinin genellikle 30'dan fazla kademeli güncelleme veya yama gerektirdiğini söyledi.

Doğrulayıcı istemci ekibi Anza, daha sonra v1.18'de daha fazla iyileştirmenin yapılacağını onayladı. Geçtiğimiz günlerde Anza, v1.18.11 sürümünde önerilen tıkanıklık çözümlerini devnet'te yayınladı ve testnet doğrulayıcılarını bu çözümleri uygulamaya ve etkilerini analiz etmeye çağırdı.

Bu ay planlanan 1.18 güncellemesi, işlem planlamasını daha belirlenebilir kılarak işlemleri kolaylaştırmayı ve Blockchain ağındaki darboğazları azaltmayı hedefliyor. Son olarak ağdaki yoğunluk sorunları, özellikle botların faaliyetlerini normal kullanıcılarınkine göre önceliklendiren spam işlemlerin artmasıyla kötüleşti. Bu durum, yeni çıkan meme kripto para birimleriyle ilgili işlemlerdeki artışla daha da ağırlaştı ve ağın blok alanına olağanüstü bir talep yaratarak birçok kullanıcının erişimini engelledi.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Solana Kripto Yatırım Kripto Haberler

Bakmadan Geçme

YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM İLK FRAGMAN CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını Asuman'ın uygunsuz görüntüleri yayılıyor... 1 Mayıs'ta İstanbul'da Hangi Yollar Trafiğe Kapalı Olacak? 30 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Serkan kimdir? #128104 Serkan Samur kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm 2 fragmanı izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? 30 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? THREADS KAPANDI MI? Threads neden kapandı, ne zaman açılacak? Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü? Gerard Depardieu kimdir? Gerard Depardieu neden gözaltına alındı? Fatih Terim geri mi dönüyor? Panathinaikos, Fatih Terim ile yolları ayırdı mı? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? 30 Nisan 2024 Müge Anlı, Kaan Çam olayında son durum ne? Kaan Çam bulundu mu? Müge Anlı 30 Nisan bölümünde ne oldu? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? MİKE TYSON VE JACK PAUL RİNGE ÇIKIYOR! Mike Tyson ve Jack Paul dövüş kuralları ne? MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title