Haberler

Mersin Turizmci Bayramdan Umutlu

Doğu Akdeniz'in turizm merkezlerinden Mersin sahilindeki turizm işlemecileri, 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde geçen yıla göre daha fazla doluluk görüldüğünü söyledi.

Doğu Akdeniz'in turizm merkezlerinden Mersin sahilindeki turizm işlemecileri, 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde geçen yıla göre daha fazla doluluk görüldüğünü söyledi.

Kurban Bayramı tatili nedeni ile Doğu Akdeniz'in turizm cenneti Kızkalesi Mahallesi, yerli ve yabancıların akınına uğradı. Türkiye'nin birçok yerinde havalar soğumaya başlarken, Kızkalesi'nde yazdan kalma günler görülüyor. Sıcak hava ve gelen rezervasyonlar nedeni ile Kızkalesi'ndeki birçok tesis hazırlıklarını tamamlayarak tatilcilere kapılarını açtı. Meteoroloji verilerine göre, bayram boyunca gündüz gölgede hava sıcaklığı 28-30, deniz suyu sıcaklığı 27 derece dolayında kendini gösterirken, tatili fırsat bilenler de rezervasyonlarını yaptırarak ekim ayında Akdeniz'in mavi sularında kulaç atıp kumsalda güneşlenmenin keyfini çıkarıyor.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, bölgede 3 Kasım'a kadar rahatlıkla denize girilebildiğine dikkat çekerek, yurt dışından gelen tatilcilerin de halen tatillerini sürdürdüğünü belirtti. Kale, bayram nedeni ile yerli turistlerin de, bölgedeki tesislere rezervasyon yaptırdığını ifade ederek, bayramın turizmcinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. 320 kilometre sahile sahip Mersin'in en güzel denizi ve Mavi Bayraklı kumsalı ile Kızkalesi'nin yıl hemen hemen her günde güneş gördüğünü kaydeden Kale, şöyle dedi:

"Ülkemizde rezervasyon sistemi tam oturmamış durumdadır. Geçen yıllarda yüzde 25 rezervasyon görüp, yüzde 100 doluluk oranları yaşadık. Bu sene de, iklimin çok müsait olması, havanın düzgün ve çok güneşli olması nedeni ile şu anda rezervasyonlar yüzde 60 seviyesinde bulunuyor. Bayram boyunca tesislerimizin yüzde 100 dolu olacağına inanıyoruz. Hiç boş otel, motel ve diğer tesis kalmayacak. Tüm yataklar ve tesisler bu bayramda dolu olacak. Çünkü Kızkalesi tarif edilmez yaşanır. Öyle müşterilerimiz var ki, 10 yıldır tesislerimizde misafir ediyoruz. Bakir ve sakin bir bölgeyiz. Bu nedenle de özellikle Avrupalı turistlerin en büyük tercih nedeniyiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Doğu Akdeniz Kızkalesi Mersin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title