Haberler

Merkez Bankası 250 baz puan artırırsa ne olur? Merkez Bankası faiz kararı tahminleri!

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın olası 250 baz puanlık faiz artırımı ve bu durumun dolar, euro ve altın üzerindeki etkisi merak konusu. Merkez Bankası'nın faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacağı, ayrıca faiz kararı tahminleri yoğun bir şekilde araştırılıyor. Merkez Bankası'nın faiz artırımı sonucunda ekonomi üzerindeki etkileri ve tahminler gündemde. Peki, Merkez Bankası 250 baz puan artırırsa ne olur? Merkez Bankası faiz kararı tahminleri!

Merkez Bankası faiz artarsa dolar, euro ve altın ne olur soruları gündeme gelirken Merkez Bankası 250 baz puan artırırsa ne olur merak ediliyor. Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta ve Merkez Bankası faiz kararı tahminleri araştırılıyor. Merkez Bankası 250 baz puan artırırsa ne olur? Merkez Bankası faiz kararı tahminleri! Detaylar haberimizdedir...

MERKEZ BANKASI 250 BAZ PUAN ARTIRIRSA NE OLUR?

Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında bugün toplanacak. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkarılmıştı. Ekonomistler bu ay da 250 baz puan artışlar politika faizinin yüzde 45 olmasını öngörüyor.

Merkez Bankası 250 baz puan artırırsa ne olur? Merkez Bankası faiz kararı tahminleri!

YIL SONU TAHMİNİ YÜZDE 38,75

AA Finans'ın, toplantıya yönelik beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ekonomistler, faizlerin bu toplantıda da 250 baz puan artırılmasını bekliyor. Anket sonuçlarına göre, ankete katılan ekonomistlerin tamamı politika faizinin 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e çıkarılacağını tahmin ediyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 38,75 oldu.

Bloomberg HT'nin anketine katılan 24 kurumun medyan beklentisi, Aralık ayında faizin 250 baz puan artarak yüzde 42,5 seviyesine çıkacağı yönünde oldu. Maksimum beklenti yüzde 45, minimum beklenti ise yüzde 42,5 oldu.

Reuters anketine katılan 12 ekonomistin tamamı yüzde 40 seviyesindeki politika faizinde 250 baz puan artış bekliyor. Ankette Haziran 2024'te politika faizinin seviyesine ilişkin soruya cevap veren 11 ekonomistin tahminlerinin medyanı yüzde 45 seviyesinde oluştu. Ankette 2024 sonu gelmeden faiz indirimlerinin başlayabileceği de öngörülüyor. Ekonomistlerin 2024 sonu için politika faizi tahminlerinin medyanı yüzde 37,5 seviyesinde. Tahminler yüzde 35 ile yüzde 45 bandında yer alıyor.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Merkez Bankası Ekonomi Gündem Finans Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title