Haberler

Mansur Yavaş, Anadolu OSB'deki Sanayicilerle Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) sanayicilerle ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Yavaş, toplantıda gerçekleştirdiği projeleri anlattı ve işbirliği protokolünün önemine vurgu yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ( Osb ) sanayicilerle ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Yavaş'ın seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre, Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay'ın da hazır bulunduğu toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği projeleri anlattı.

Başkentteki OSB'ler ile her yıl işbirliği protokolü imzaladıklarını belirten Yavaş, OSB'lerde üretimin artmasıyla istihdam sorununun azaldığına dikkati çekti.

ABB ile bağlı kuruluşları olan ASKİ ve EGO'nun bütçelerini hazırlarken 550 kuruluşun görüşüne başvurduklarını ifade eden Yavaş, "Şehri beraber yönetmenin anlamı budur. Sivil toplum kuruluşlarına kadar herkese soruyoruz. Bugüne kadar oy vermeyenler veya bizim gibi düşünmeyenlerle ilgili bir tane bir sosyal medya mesajı yayımlamadım. Çünkü söz vermiştim. Rozetimizi çıkardık, sanki belediye başkanıymışız gibi işimize başladık ve hiç kimseyi ayırmadık." ifadelerini kullandı.

ASKİ'nin Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'nin eski ABB Başkanı Murat Karayalçın tarafından hayata geçirildiğini belirten Yavaş, tesise 2010 yılında Çevre Bakanlığınca ceza kesildiğini belirtti.

Tesisin yenilenmesi için proje hazırladıklarını anlatan Yavaş, şunları kaydetti:

"750 bin metreküpü ayrıştırılmadan Ankara Çayı'na gidiyor. Ankara Çayı'ndan Sakarya'ya karışıyor, buralarda sebze ekenler var. Sakarya'dan da İstanbul Ömerli Barajı su alıyor. İstanbul'un suyu 3 yıl kokmuş. Yani büyük bir çevre felaketi. Aynen Erzincan'daki gibi sonuçlar olabilir. Biz bunu duyar duymaz gelince hemen proje ihalesine çıktık, proje bitti. Sayın Cumhurbaşkanına 'Böyle bir çevre felaketi söz konusu' diye arz ettik. O da onayladı ve yatırım programına aldı. Biz 275 milyon dolar krediyi bulduk. 25 milyon doları da öz kaynaklarımızdan harcayacağız. Ama Cumhurbaşkanı'nın onayladığı kredi belediye meclisinde tam 8 aydır bekliyor. İnşallah önümüzdeki dönem bu engel de kalkacak. Çünkü muhalefet etme adına halkın sağlığını düşünmemenin sonucunu sandıkta inşallah görecekler."

Yavaş, Anadolu OSB'deki toplantının ardından Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde ziyaret ettiği bir şirketin yemekhanesinde çalışanlarla yemek yedi.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Mansur Yavaş Ankara OSB Çevre Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title