Haberler

KAYSO, Ekonominin Geleceğinden Umutlu

Güncelleme:

Kayseri Sanayi Odasının yeni üyeleri, düzenlenen törenle beratlarını aldılar.

Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) yeni üyeleri, düzenlenen törenle beratlarını aldılar. KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, 2016'nın ikinci yarısından sonra yeniden yüzde 5'lerin üzerindeki büyümeyi yakalayabiliriz. Türkiye ekonomisi, bölgesindeki en istikrarlı ve en büyük ekonomi olma özelliğini koruyor dedi.

Yeni üyelere berat takdim töreninde, yeni 73 üyeyle birlikte KAYSO'nun üye sayısının 1170'i bulduğu bildirildi. Törende konuşan KAYSO Başkanı Boydak, Oda'nın faaliyetlerini anlatarak, Kayseri ihracatı her geçen yıl artarak devam ediyor. Tabii bu artış, sizlerin çalışmaları ve çabalarıyla oluyor. Oda olarak sizlerin daha iyi çalışmalar ortaya koyması için elimizden geldiğince çalışıyoruz diye konuştu.

Türk ekonomisindeki büyüme hızında bir düşüş görüldüğünü, ancak dünyadaki küresel ekonomik krizlerin ve bölge ülkelerindeki siyasi karışıklığın bunda etkileri olduğunu belirten Boydak, Ülkemizin büyüme hızı yüzde 5'in altında görülüyor. Ancak bölgemizdeki ülkelerdeki büyüme hızlarının yüzde1'ler civarında olduğu hatta bazılarında durağan bir pozisyonda bulunduğu düşünüldüğünde, yine de ülkemiz, bölgesindeki en istikrarlı ve en büyük ekonomi olma özelliğini koruyor. Ülkemizdeki ekonomik büyümede, siz sanayicilerimizin rolü çok büyük. Türkiye, yabancı yatırımcılar için de cazibesini koruyor. Bölgemizde yaşanan karışıklıklara rağmen, ülkemiz hala yatırım yapılabilecek bir ülke olarak görülüyor. Hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı orta vadeli programını olumlu bulduğumuzu daha önce de açıklamıştım. Şu anda hızlı büyüme ya da yüksek büyüme rakamlarından yani yüzde 5 büyüme rakamından biraz düşüş gösterdik. Ancak ben 2016'nın ikinci yarısından sonra yine yüzde 5'lerin üzerindeki büyüme rakamlarına ulaşacağımızı ümit ediyorum. 2003-2008 yılları arasında yakaladığımız yüzde 5'lerin üzerindeki büyüme rakamlarına ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu rakamı yakalarsak ve böyle yüksek büyüme rakamlarında 4-5 yıllık bir istikrar sağlarsak, ülkemiz için çok iyi olacaktır ifadelerini kullandı.

Törende konuşan KAYSO Meclis Başkanı Nurettin Okandan da, Türk ekonomisinin sanayici ve işadamlarının çalışmaları sonucu büyümeye devam ettiğini bildirdi. Konuşmaların ardından, Oda'ya yeni üye olan firma ve şirket temsilcilerine, beratları verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Sanayi Odası Mustafa Boydak Türkiye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title