Haberler

İstanbul: Türkiye Basketbol Ligi'nde Yeni Sezon Fikstrü Çekildi

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi (TBL) ve Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL)'de 2006-2007 sezonunun fikstürü İstanbul'da çekildi.

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi (TBL) ve Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL)'de 2006-2007 sezonunun fikstürü İstanbul'da çekildi.

Polat Renaissance Otel'de gerçekleştirilen kura çekimine, Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Fikstür çekimi öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Aytek Gürkan, ligin geçen sezon olduğu yeni sezonda da çok kaliteli bir şekilde geçeceğine inandığını belirterek, "Bu sene yapılan sponsorluklarla güçlü takım sayısı daha arttı. Yeni sezonun oldukça zevkli ve kaliteli geçeceğine inanıyorum" dedi.

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat da, yeni sezonun zevkli ve çekişmeli geçeceğine dikkat çekerek, "Fenerbahçe Ülker'in Euroleuge'de mücadele edecek olmasıyla bu kalite lige de yansıyacak. Milli Takım'da yapılan çalışmaların da lige olumlu katkısı olacak. Ligimizde kaliteli oyuncular olacak" diye konuştu.

Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy da Türkiye Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en iyi ligi olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Daha sonra Ligler Direktörü Ahmet Araşan yapılan değişikliklerle ilgili bilgiler verdi. Türkiye Basketbol Ligi'ndeki yabancı sayısı, federasyonun aldığı karar doğrultusunda 5'e çıktığını bildiren Araşan, kulüplerin 3+1+1 şeklindeki uygulamayla bünyesinde 5 yabancı oyuncu bulundurabileceğini, her maçta 4 yabancı oyuncuyu oynatabileceğini belirtti.

Türkiye Basketbol Ligi'nin 2006-07 sezonu, 7 Ekim'de başlayacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın ise 2005-2006 sezonu şampiyonu Ülkerspor'un devamı olan Alpella ile Türkiye Kupası'nı alan Efes Pilsen arasında oynanacağı belirtildi.

Yapılan kura çekimi sonrası 1. haftanın karşılaşmalarının programı şöyle oluştu:

"İstanbul Tekelspor-Galatasaray Cafe Crown

Alpella-Beykoz

Beşiktaş Cola Turka-OYAK Renault

Darüşşafaka-Selçuk Üniversitesi

CASA TED Ankara Koleji-Banvitspor

TOFAŞ-Türk Telekomspor

Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe Ülker

Mersin Büyükşehir Belediyesi-Efes Pilsen".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title