Haberler

Hrant Dink'in Öldürülmesi

Eğitim Sen Kars Şubesi, Dün Çalıştığı Gazetenin Önünde Uğradığı Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybeden Hrant Dink Cinayetini Protesto Ederek Basın Açıklaması Yaptı. Açıklamaya, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve Kafkas Üniversitesi Öğrenci Derneği (Kaü-der) Üyeleri ile Belediye-sen Mensupları da Destek Verdi.

Eğitim Sen Kars şubesi, dün çalıştığı gazetenin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink cinayetini protesto ederek basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve Kafkas Üniversitesi Öğrenci Derneği (KAÜ-DER) üyeleri ile Belediye-Sen mensupları da destek verdi.

Basın açıklamasının yapıldığı, Atatürk ve Faikbey caddelerinin kesiştiği kavşağa gruplar slogan atarak geldiler.

DTP İl Başkanı Mahmut Alınak'ın da hazır bulunduğu basın açıklamasında bir konuşma yapan Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Tuncer Uşar, "Türkiye'de farklı kimlik ve kültürlerin bir arada yaşamasına dair gerekli hoşgörü ortamının yaratılması için hükümet bir an önce bu olayı aydınlatmalı, failleri ortaya çıkarmalıdır. Önemli olan hakları karşısına almak değil, yanında olmaktır. Hepimiz Kürdüz, hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Fransızız, hepimiz Türküz. Bu kurşunlar hakların kardeşliğine sıkılmıştır" dedi.

Açıklamanın ardından slogan atarak ilerleyen grupla polis arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın uzaması üzerine grup slogan atmaktan vazgeçti ve olaysız şekilde dağıldı.

(BA-İRT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title