Haberler

Garo Paylan kimdir? Garo Paylan nereli, kaç yaşında?

Güncelleme:

Garo Paylan gündemin merak edilen isimleri arasında yer alıyor. Garo Paylan kimdir? sorusunun yanıtı araştırılıyor. HDP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan hakkında araştırılan soruların yanıtlarını sizler için derledik. Garo Paylan kimdir? Garo Paylan nereli, kaç yaşında?

Garo Paylan kimdir? sorusunun cevabı araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Garo Paylan nereli, kaç yaşında? HDP'li siyasi isimlerden biri olan Garo Paylan hakkında merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik.

GARO PAYLAN KİMDİR?

Garo Paylan, 1972 yılında Malatya'da dünyaya geldi.

Ekonomist; İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.

Ermeni okullarında yöneticilik yaptı. Ana dili temelli çok dilli eğitim alanında çalışmalar yürüttü. Halkların Demokratik Partisinin Kurucu Üyesidir. HDP'de 2 dönem Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısıdır.

25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi.

Paylan, iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde İspanyolca bilmektedir.

GARO PAYLAN HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

Kuşaklardır ayakkabıcı olan ailesi, 1969'da Malatya'dan İstanbul'a göç etmiş ve kendisine dedesi Yemenici Garabet'in adının kısa hâli olan Garo adını vermişti. Eğitim hayatını İstanbul'da sürdüren Paylan, üniversiteyi İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olarak tamamladı.

Bir dönem okulda yöneticilik yaptı. Ana dil temelli çok dilli eğitimin gelişimi için projeler yönetti.

Siyasi kariyeri

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nin İstanbul'da üçüncü bölge ikinci sıradan milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Kasım 2015 genel seçimlerinde de HDP'nin İstanbul milletvekili seçildi.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Halkların Demokratik Partisi Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Milletvekili Garo Paylan Garo Paylan Garo Paylan İstanbul İstanbul Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title