Haberler

EMEKLİYE MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? 4A-4B Zamlı emekli maaşı ödeme tarihleri! SSK, Bağkur Emekli maaşları yattı mı?

Emekliye maaş farkları ne zaman yatacağı ve zamlı emekli maaş ödeme tarihleri araştırılıyor. Emekli zammı düzenlemeleri, Meclis Genel Kurulu'nda oylanmaya hazırlanıyor. Emekliye ek zam yapıldı mı ve emekli maaş farkı ne zaman yatacağı sorgulanıyor. Emeklilere yönelik yüzde 5 zam, ek zam ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılmasıyla ilgili düzenlemeler yasalaşma sürecine girdi. Peki, Emekliye maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 Zamlı emekli maaşı ödeme tarihleri!

2024 Zamlı emekli maaşı ödeme tarihleri gündeme gelirken emekli maaş farkı ne zaman yatacağı araştırılıyor. Memur emeklileri zamsız olarak maaşlarını alırken, SSK emeklileri yüzde 37,57'lik zamla maaşlarını gün gün almaktadır. Ek zam ve 4A, 4B, 4C emekli maaş farkları ne zaman yatacak? Kim ne kadar maaş farkı alacak? 2024 Zamlı emekli maaşı ödeme tarihleri! Detaylar haberimizdedir…

EMEKLİYE MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklileri sevindirecek ek zam müjdesini duyurdu. Bakan Işıkhan, emeklilere yapılan yeni zam oranını paylaştı ve bu oranın yüzde 49,25 olduğunu açıkladı.

Emeklilere müjdeli haberi duyuran Bakan Işıkhan, "Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını %49,25'e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik ek zam düzenlemesinin ardından oluşacak farkların, Resmi Gazete'de yayımlanmasının hemen sonrasında yaklaşık 1 hafta içinde emeklilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Başkan Erdoğan'ın imzasını taşıyan üçüncü zammın resmi yayınlanmasıyla birlikte, emeklilerin ek ödemeleri gelecek hafta itibariyle hesaplarına geçecek.

EMEKLİYE MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? 2024 Zamlı emekli maaşı ödeme tarihleri!

2024 ZAMLI EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

SSK'lı emekliler 17-25 Ocak tarihleri arasında, BAĞ-KUR emeklileri ise 25-28 Ocak tarihleri arasında yüzde 37,57 oranında zamlı emekli maaşlarını alacaklar. SSK emeklileri refah payı hariç olmak üzere zamlı maaşlarını 17 Ocak itibariyle almaya başladı.

Meclis'te yapılacak ek zam ve en düşük emekli maaşı düzenlemeleri sonrasında oluşacak maaş farkları, emekli memurlar gibi bu ay içinde ya da Şubat ayında belirlenecek bir takvimle emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

EMEKLİYE MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? 2024 Zamlı emekli maaşı ödeme tarihleri!

Bu süreçte emeklilerin hak kaybı yaşanmayacak. Ocak ayı farkları yatırıldıktan sonra Şubat maaşları yeni oranlarla ödenecek ve temmuz ayında maaşlar, 6 aylık enflasyona göre yeniden hesaplanacak. Yani düzenlemeler 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak.

EMEKLİYE MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? 2024 Zamlı emekli maaşı ödeme tarihleri!

SGK, çalışmalarını sürdürüyor ve yetişmesi durumunda maaş farkları 29-31 Ocak tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına aktarılacak.

EMEKLİYE MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? 2024 Zamlı emekli maaşı ödeme tarihleri!

SGK'dan yapılan açıklama şöyle: "5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı almakta olanların 1 Ocak 2024 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan aylık farkı aylık almakta oldukları Banka ve PTT Şubelerine gönderilerek 26 Ocak 2024 Cuma günü ödenmeye başlanacaktır. Buna göre;

A- Aylıklarını her ay alanlara; Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında,

B- Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan;

1. Grupta Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara; 1 aylık tutarında,

2. Grupta Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara; 2 aylık tutarında,

3. Grupta Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara; 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir. Bu kapsamda 2.481.769 kişiye ödenecek fark tutarı 19,3 milyar TL'dir.

EMEKLİYE MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? 2024 Zamlı emekli maaşı ödeme tarihleri!

26 OCAK GÜNÜ ÖDENMEYE BAŞLANACAK

5434 sayılı T.C . Emekli Sandığı Kanununun ek 79'uncu maddesi gereğince, yılın en geç ilk üç ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile bu kapsamda olup aylık bağlanan hak sahiplerine, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme ödenmektedir. 5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (SSK), 4/1-(b) (BAĞ-KUR) ve 4/1-(c) (Emekli Sandığı) kapsamında aylık almakta olan 59.033 kişiye ödeme yapılacak olup toplam ödeme tutarı 992,9 milyon TL'dir.

30.434,84 TL ile 16.739,16 TL arasında değişen 2023 yılı ek ödeme tutarları hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT merkezlerine gönderilerek 26 Ocak 2024 Cuma günü ödenmeye başlanacaktır."

4A SSK EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ NEDİR?

  • Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde
  • Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde
  • Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda
  • Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde
  • Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde
  • Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde
  • Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde
  • Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde
  • Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde
  • Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılır.

EMEKLİYE MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? 4A-4B Zamlı emekli maaşı ödeme tarihleri! SSK, Bağkur Emekli maaşları yattı mı?

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ NEDİR?

  • Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde
  • Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde
  • Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde
  • Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Meclis Genel Kurulu Emekli Zammı Zam Ssk Gündem Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title