Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri -1

(14.3.ADANA'da 90'lı yıllarda Ortadoğu'nun en büyük entegre tesisi ünvanına sahip olan ancak daha sonra fabrikaları kapatılan Çukobirlik'i yeniden canlandırma çalışmaları devam ediyor.)

(14.3.2012)

////////////

çukobirlik'i canlandırma toplantısı

ADANA'da 90'lı yıllarda Ortadoğu'nun en büyük entegre tesisi ünvanına sahip olan ancak daha sonra fabrikaları kapatılan Çukobirlik'i yeniden canlandırma çalışmaları devam ediyor. Bu hedef için oluşturulan platforma başkanlık eden Teyfik Kısacık, düzenlediği basın toplantısında kısa, orta ve uzun vadeli önerilerde bulundu.

Çukobirlik'in geçmişte 60 bin üyesi ve 6 bin çalışan olduğunu hatırlatan Kısacık, "Bugün 300 kişinin çalıştığı kooperatif olarak falaliyetini sürdüren tesisin, yeniden canlanması bölge üreticisinin menfaatine olacaktır. Yıllarca, çiftçinin ihtiyaçlarını karşılayan ve üretime destek veren fabrika devlet himayesinde olmuş, sürekli borçlandırıldıktan sonra da siyasete kurban edilmiştir" dedi.

Çiftçinin en büyük girdisinin tohum, gübre, ilaç ve mazot olduğunu belirten Kısacık, bu girdilerin toplu alınması halinde, ürün maliyetinin aşağı çekileceğini anlattı. Çiftçinin pazarlama aşamasında tüccara boyun eğmek zorunda bırakıldığını vurgulayan Kısacık, şöyle dedi:

" Çukobirlik, yıllarca 'Çukoçiftlik' olarak yönetildiği için kapatılmış ve bölge çiftçisi sahipsiz kalmıştır. Bu tesis faaliyete girmediği sürece çiftçi tüccar kurbanı olmaktan kurtulamayacaktır. Biz Adana'nın dinamikleri olarak bir platform oluşturduk ve bu platforma, tesisle ilgisi, bilgisi olan herkesi davet ediyoruz. Bu hareket Adana'nın ve çiftçimizin kalkınması, ülkeni ekonomisini dış ülkelere olan mahkumiyetini sona erdirmek için yapılanmıştır. Şu anda tesisin en büyük sıkıntısı parasının olmaması, daloyısıyla ürün alamamasıdır. Ancak Çukobirlik fabrikasının atıl durumda olan çok sayıda gayrımenkulu vardır ve bunların satışı yapılarak, üreticiye kredi imkanı ve ürün alım olanağı sağlanabilir. Bu düşüncelerimizi yakın sürede Çukobirlik yöneticileri, Vali ve hükümete ileteceğiz. Buranın bir ananim şirket olarak yeniden kurulması demek, hem istihdam, hem de ekonomik olarak kalkınma demektir."

ÇUKOBİRLİK'İN BUGÜNKÜ DURUMU

Birlik bünyesinde halen 34 kooperatif, 10 çırçır fabrikası ve 2 yağ fabrikası bulunduğunu bildiren Kısacık, bu kuruluşların modernize edilmesi halinde, ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecek faaliyetleri anlatan Kısacık, şöyle devam etti:

"Kısa vadede, Çukobirlik yönetimi çiftçiye güven vermeli, fabrikanın alım gücü artırılmalı, üreticiye acil ihtiyaçlarını giderecek ürettiği malın karşılığında para ödemesi yapılmalı, çiftçiye ucuz gübre, ilaç, tohum ve mazot sağlamalı. Orta vadede yapılacakları arasında, artan yağ ihtiyacımızı göz önünde bulundurarak, yağ fabrikalarının daha yüksek verimle çalışmalarının teminini sağlamak var. Uzun vadede ise, Türkiye'nin örgü konfeksiyon mamülü ihraç etmesi nedeniyle, pamuktan katma değeri 10-15 kat yüksek olan konfeksiyon sanayini düşünmelidir."

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(14.3.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Cumhuriyetin temeli Çanakkale'de atıldı

ADANA'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıldönümü nedeniyle, emekli eğitimci Hüseyin Yıldız konferans düzenledi. Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz, vali yardımcıları ve çok sayıda konuk katıldı. Konferansta konuşan Hüseyin Yıldız, Cumhuriyet'in temellerinin 97 yıl önce Çanakkale'de atıldığını söyledi. Çanakkale'de her bölgeden insanın birlikte şehit olduğunu belirten Yıldız, "Çanakkale'de 97 yıl önce en güzel kenetlenme oldu. Doğu, batı, kuzey ve güney kentlerinden gelenler vatanı birlikte müdafaa etti, birlikte şehit oldu. Cumhuriyet'in temeli de böylelikle atılmış oldu. Çanakkale'de düşman İngiliz, Anzak'tı ancak şimdi düşman cahilliktir" dedi. Seyhan Kültür Merkezi'nde ayrıca Çanakkale Valiliği ve Cafer Recai Gizer İlköğretim Okulu ortaklaşa resim ve fotoğraf sergisi açtı. Protokol üyeleri sergiyi ziyaret ederek, açılan anı defterini imzaladı.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,(DHA)

(14.3.2012/FOTOĞRAF)

/////////

'Basit bir ev kazası' Adanalılarla buluştu

TELEVİZYON ve tiyatro dünyasının beğenilen oyuncusu Günay Karacaoğlu'nun rol aldığı tek kişilik komedi 'Basit Bir Ev Kazası' Adana'da sahnelendi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda sahnelenen oyuna Adanalılar yoğun ilgi gösterdi. Murat İpek'in yazıp yönettiği 2 perdelik komedi, hayatında gerçekler ve hayalleri arasında gelgitler yaşayan, aradığı aşkı bulamamış bir ev kadınının yaşadıklarını ve kurduğu hayal dünyasında mutluluğun arayışını anlatıyor. Oyunda Günay Karacaoğlu'nun canlandırdığı 'Songül' karakteri her kadının günlük yaşamında zaman zaman aklından geçenlere, düşlerine, isteklerine dair dile getiremediklerini cesurca dile getiriyor. Kadınların, aşka, evliliğe, aile kavramına ve genel olarak hayata bakışına bir ayna tutuyor. Bunu yaparken kimi zaman güldürüyor, kimi zaman hüzünlendiriyor.

Salih ÜÇTEPE / ADANA, (DHA)

(14.3.2012 FOTOĞRAF)

//////////

Gaziantep'e Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

GAZİANTEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversite bünyesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kurulmasıyla ilgili kararın Resmi Gazetede yayınlandığını açıkladı.

Gaziantep Üniversitesi'nin sadece bölgenin değil, Türkiye'nin ve ortadoğu coğrafyasının önde gelen parlayan yıldızı olduğunu belirten Rektör Coşkun, "Üniversitemizde 3 yıl önce öğrenci alınan fakülte sayısı 5 iken, bu sayı bugün 15'e çıkmıştır. Yeni eğitim anlayışlarıyla, toplumsal bütünleşmeyle, bilgiyi üretip hayatla sıkı ilişki kurarak üniversitemizin giderek kökleşmesine dair çalışmalarımız bütün hızıyla sürmektedir" dedi. Bu çerçevede uzunca bir süredir kuruluş çalışmaları devam eden Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin Resmi Gazetede yayımlanarak kurulma kararı verildiğini kaydeden Rektör Coşkun, "Gerek sivil havacılık, gerekse uzay teknolojileri açısından Gaziantep'in merkez olmasına önemli destek ve kaynak oluşturacak olan bu fakültemizle yeni ve güzel bir adımı daha gerçekleştirmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Ahmet KAYA / GAZİANTEP, (DHA)

(AK/EŞ)(14.3.2012 FOTOĞRAF)

//////////

Fark ödemesi için başvuru çağrısı

ADANA Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri Oana Çorat, kütlü pamuk, ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için fark ödemesi başvuru tarihinin 2 Nisan 2012'de dolacağını hatırlatarak, çiftçilerin geç kalmaması uyarısında bulundu.

Çorat, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu ürünlerin üretimini teşvik amacıyla yaptığı fark ödemesi avantajından, bu ürünleri eken üreticilerin faydalanması için gerekli yasal işlemlerin hazırlıklarını bir an önce tamamlamaları önerisinde bulundu. Çorat, "Dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritkale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için ise başvuru süresi 30 Nisan'da dolacak" dedi. Zeytinyağı üreticilerine de hatırlatmada bulunan Çorat, şöyle devam etti:

"Zeytinyağı üreticilerinin tasiriye faturaları ile yapacakları son başvuru tarihi 1 Haziran 2012 olarak açıklandı. Bu tarihten sonra satılan zeytinyağlarına ait alım satım belgelerinin son teslim tarihi ise 1 Ekim 2012 olarak belirlenmiştir. Bu tarihten sonra yapılan başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği bakanlık tarafından açıklandı. Çiftçilerimizin hak kaybına uğramamaları için gerekli evraklarını bir an önce hazırlamalarını hatırlatmak istiyoruz."

ADANA,(DHA)

//////////

Taşeron işçisinin feryadı Meclis'te yankılandı

ADANA Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP'li meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, belediyede çalışan taşeron işçilerin mektubunu meclis üyelerine okudu. Özer, taşeron işçisinin köle zihniyetiyle çalıştırıldığını söyledi.

Belediyede, kadrolu işçilerle aynı işleri yapmalarına rağmen, aynı olanaklara sahip olmadıklarını belirten işçilerin sorununu meclis toplantısına taşıyan Özer, 550 güvenlik ve 350 taşeron çalışanının durumlarını gündeme getirdi. Özer, "Bakın mektuplarında neler yazmışlar?" diyerek, mektubu okudu. İşçilerin sorunlarını dile getiren mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Şirket işçileri olarak bize yapılan eşitsizliğe üzülüyoruz. Biz şirket elemanları olarak bazen yol paramız olmuyor, işyerlerimize gelebilmek için yanımızdaki kadrolu arkadaşlarımızdan borç para alıyoruz. Biz belediye çalışanı değilmiyiz ki? Belediye otobüsü tramvayını kullanamıyoruz. Bize çok mu görülüyor bu imkanlar? Kadrolu arkadaşım öğle yemeğinde yemek söylüyor, gözümüzün önünden geçiyor. Nefis bu! Nefsimiz çekiyor. Ancak biz evden getirdiğimiz ekmek arasını dürüm yapıp, gizli gizli utanarak, kıyıda köşede yiyoruz. Bizim öğle yemeği için ayırabileceğimiz paramız da yok. Bizim, çocuklarımıza harçlık bile veremediğimiz günler oluyor. Ek işlerimiz olmasa, aldığımız parayla bu şartlarda bile yaşayamayız. Bizler kendi şirketimizin içinde bile haksızlıklar görüyoruz. Bugün işyerine başlayan kişiyle, yıllarını veren kişi aynı maaşı alıyor ya da güçlü bir yakını olan kişiler bizlerden daha fazla maaş alıyor. İşi bilen de, bilmeyen de aynı maaşı alıyor. Kıdem farklarımız bile gözetilmiyor. Kimse bu durumu görmek istemiyor."

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(14.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Merkez Bankası Başkanı Adana'ya geliyor

TÜRKİYE Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Doç.Dr. Erdem Başçı, Adana Sanayi Odası'nın (ADASO) konuğu olarak 16 Mart'ta Adana'ya gelecek.

Seyhan Oteli Balo Salonu'nda saat 10.00'da düzenlenecek toplantı, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök'ün açılış konuşmasıyla başlayacak. Merkez Bankası Başkanı Doç.Dr. Erdem Başçı, reel sektör temsilcilerine 'para politikaları' ile ilgili bilgi verecek. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman S. Arolat'ın yöneteceği ikinci bölümde ADASO üyeleri ve davetlilerin yönelteceği sorular Merkez Bankası Başkanı Başçı tarafından cevaplandırılacak.

ADASO Başkanı Sürenkök, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye'nin en güçlü ve bağımsız kuruluşlarından Merkez Bankası'nın Başkan ve Yönetim Komitesi üyelerinin sanayicilerin arasına gelip para politikasını anlatmasını ve iş dünyasını dinleyecek olmasını çok önemli ve olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum" dedi.

ADANA,(DHA)

////////

75 girişimcimiz daha oldu

OSMANİYE'de uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayan 75 kişiye sertifika verildi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Osmaniye Hizmet Müdürlüğü ve Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamındaki eğitimler, Adana Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından verildi.

Tüm hizmetleri ABİGEM tarafından verilen eğitim, Osmaniye Belediyesinde yapıldı. Yeni istihdam olanakları sağlamayı ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek vermeyi hedefleyen eğitime katılan ve başarılı bulunan girişimci adaylarının iş planlarının KOSGEB tarafından hibe ve kredi ile

desteklenmesi öngörülüyor.

Osmaniye Belediye meclis salonunda yapılan sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara "Bugün burada sertifikalarını vereceğimiz girişimcilerimiz yeni iş fikirleri ile bölgemiz ve ülkemiz ekonomisini hareketlendirerek katkıda bulunacaklardır" dedi. Başkan Kara Belediye olarak Osmaniye'deki işsizliğe çözüm bulmak için İş İstihdam Ofisi kurmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

ABİGEM Müdürü Tolga Yanar da "Belediyemiz, KOSGEB ve İŞKUR ile birlikte düzenlediğimiz bu etkinliğin Türkiye'ye örnek bir etkinlik olarak kayıtlara geçeceğine inanmaktayız" diye konuştu.

İş-Kur İl Müdürü Hamiyet Özkaya ise İş-Kur olarak Osmaniye'de işsizliği en alt seviyelere indirmek için çok sayıda istihdam garantili projelere imza attıklarını ifade etti. KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker, törende, sertifika sahiplerinin kullanabileceği olanaklar konusunda bilgi verdi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, HA)

(14.3.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Erdemli okul öncesinde birinci

MERSİN'in Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitimde 4-5 yaş gurubunda il birincisi olduklarını söyledi. Zorunlu okul öncesi eğitimde pilot ilçeler arasında bunan Erdemli'de hedeflenen oranların üzerine çıkarak büyük başarı sağladıklarını söyleyen belirten Müdür Metin, "Mersin ilimizin tüm kategorilerde ilk üç sırada bulunmasında önemli katkısı bulunan ilçemiz okul öncesi eğitime öğrenci kazandırmada 4-5 yaş grubunda il birinciliği elde etmiştir. Bununla birlikte 5 yaş grubu toplamında il ikinciliği, 3-4-5 yaş grubunda da il dördüncüsü oldu" dedi. 4-5 yaş grubunda yüzde 65 olarak belirlenen okullaşma hedefinin üzerine çıkarak yüzde 85.98'e ulaştıklarını ifade eden Metin, şöyle devam etti: "Tüm çocuklarımızın, bu eğitim sürecinden yararlanması amacıyla ilköğretim okullarında anasınıfı açılması için çalışmalar yapılmıştır. 2011-2012 eğitim öğretim yılında 3 yeni anaokulu açılmıştır. Van ilinden gelen depremzede vatandaşlarımız için Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Topraksu Tesislerinde anasınıfı açılmış olup, diğer okullarımıza gelen depremzede vatandaşlarımızın öğrenci kayıtları da ivedilikle yapılmıştır."

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(14.3.2012)

//////////

Kozan'a kent müzesi

ADANA'nın Kozan ilçesine kent müzesi kurulması için Tarih ve Tabiat Varlıklarını Koruma, Kültür, Turizm ve Sanat Çalışma Komisyonu üyeleri yer belirleme çalışması yaptı. Komisyon üyeleri Fatma İzgi, Hüzeyfe Fındık, Meryem Şahin ve Volkan Varan, Kent Müzesi kurulabilecek yerler arasında düşünülen Belediye eski hizmet binası, Karacaoğlan kütüphanesi toplantı salonu, Gökçelik Konağı ve Kız Meslek Lisesi binalarını inceledi. Komisyon üyeleri, evlerinde eski eşya koleksiyonu oluşturan iki koleksiyoneri de ziyaret etti.

Meryem Şahin, yaptıkları incelemenin sonucunda oluşan görüşleri, elde ettikleri bilgi, fotoğraf ve belgeleri komisyonda tartıştıktan sonra bir değerlendirme raporu hazırlayarak Yürütme Kurulu'na sunacaklarını belirtti. Yürütme Kurulu'nun raporu olumlu değerlendirmesi durumunda, uygulanması önerisi ile çalışmanın Belediye Meclisi'ne gönderileceğini kaydeden Şahin, kentin geçmişe ilişkin hafızasının korunacağı Kent Müzesi'ni çok önemsediklerini ifade etti.

Şahin "Bu konudaki en büyük engelimiz yerin belirlenememesi. Öncelikle müzenin yeri konusunda çalışma yapıyoruz. Daha sonra müzenin düzenlenmesi ve sergilenecek ürünlerin temini için girşimlerimiz olacak. Bütün Kozanlılardan Kent Müzesi için destek bekliyoruz. Yer sorununun çözülmesinin ardından duyarlı vatandaşlarımızın ellerinde bulunan tarihi belge, eşya, fotoğraf gibi şeyleri paylaşmaları bizi mutlu edecektir. Böylelikle daha uzun yıllar bu önemli eserleri koruma ve gelecek nesillere gösterme imkanımız olacaktır" dedi.

KOZAN,(DHA)

/////////

Cafe'de stand up

ADANALI oyuncu Ergün Özfırıncı, cafe barda yaptığı stand up gösterisi ile ilgi görüyor. İstanbul'da yaygın olan bu uygulamayı Adana'da ilk defa gerçekleştirdiğini belirten Ergün Özfırıncı "Cafe bar sahiplerinin bu işi ciddi ciddi düşünmesi lazım. Bu mekanlarda mizah da olmalı. İnsanlar şarkılar, türküler eşliğinde eğlenmeli ama aynı zamanda gülebilmeli" dedi. Özfırıncı, bunun yaygınlaşması halinde yeni bir iş alanı da yaratılmış olacağını söyledi. 26 Mart'ta Seyhan Kültür Merkezi'nde tek kişilik gösterisini sergileyeceğini de ifade eden Özfırıncı, etkinlikte Ortadoğu Hastanesi dokorlarının da kısa bir oyunla sahnede yer alacağını, elde edilecek gelir ile Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi'ne tekerlekli sandalye alınacağını kaydetti.

ADANA,(DHA)

/////////

Halk oyunları yarışması büyüledi

OSMANİYE Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları İl Temsilciliğinin 2012 yılı faaliyet programında yer alan Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları izleyicileri büyüledi. Küçükler, Gençler, Yıldızlar ve Büyükler olmak üzere 4 kategoride Merkez Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmada oyuncular tüm hünerlerini sergiledi.Yarışmalar sonunda, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende, dereceye giren kulüplere madalya ve ödülleri verildi.

Yarışmalar sonunda dereceye giren takımlar Küçükler Stilize'de Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü, Küçükler Gelenekselde Artı Spor Kulübü, Yıldızlar Gelenekselde Kadirli Atatürk İ.Ö.O Spor Kulübü, Gençler Geleneksel dalında Atatürk liseliler Spor Kulübü, Büyükler Gelenekselde ise Gençlik Spor Kulübü birinci oldular.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Halk Oyunlarının kültürel, sportif ve sosyal bir yarışma olduğunu belirterek,"Gençlerimizin derslerden kalan zamanlarını bu tür faaliyetlerle geçirmelerini, milli birlik ve beraberliğimizi fazlasıyla hissetmemizi vesile olmasını sağlamaktadır. Yarışmaya katılan, gençlere, ailelere, kulüp yöneticilerine, müsabakayı yöneten hakem ve tertip komitesine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(14.3.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Prof. Dökmen'den velilere seminer

'Çocuğumuz bize benzer'

ADANA Küçük Şeyler Anaokulu'nun konuğu olan Prof. Dr. Üstün Dökmen, anne-baba seminerleri kapsamında velilere seminer verdi. Prof. Dökmen, nasıl bir çocuk yetiştireceğimizin cevabını kendimizde aramamız gerektiğini belirterek, "Nasıl yaşıyorsak aşağı yukarı çocuğumuz da buna göre yetişir. Kendimizden çok farklı bir çocuk yetiştiremeyiz, ruh sağlığı yerinde çocuklar yetiştirmek istiyorsak anne babalar olarak bizim de ruh sağlığımız yerinde olmalıdır" dedi. Dünyada ve ülkemizde oplumun önemli bir bölümünde açık ya da örtülü depresyon olabildiğini ifade eden Dökmen, şöyle devam etti: "Yaşam denge üzerine kuruludur. Yaşamı dengeli kuramayan anne babaların, çocuklarının üstüne çok fazla düştüklerini gözleyebilirsiniz. 80 kiloluk bir baba çocuğun üstüne düştüğünde ne olursa, aslında çocuğun üstüne fazla düşüldüğünde de yaşanan durum bunun benzeridir aslında. Çocuğun üstüne düşmeyin, onunla ilgilenin."

BAĞIMLI ÇOCUK YETİŞTİRMEYİN

Prof. Dökmen, çocuklara gerekeni yapacak kadar öğretmek gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Çocuğunuza yapacağı şeyleri sufle etmeyin. Suflörlü yaşam bağımlılığı getirir. Örneğin misafirliğe gittiğimiz yerde çocuğumuza şeker ikram edildiğinde 'hadi yavrum teşekkür et' gibi emir kipi olan ifadeler kullanmamalıyız. Bize bağımlı değil bağlı çocuklar yetiştirmeliyizö diye konuştu.Çocuğa istediğiniz kadar karışın. Ama bilmelisiniz ki en önemli anlarında yanında olamayacaksınız. OKS ya da ÖSS sınavına girerken, evlilik gecesinde ya da doğum sırasında isteseniz de yanında olamayacaksınız."

ADANA,(DHA)

/////////

Öğrencilerin Fetih 1453 keyfi

GAZİANTEP merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte, son günlerin izlenme rekoru kıran Fetih 1453'ü 2 bin Gaziantepli öğrenci seyretti. 20 farklı Etüt Eğitim Merkezinden 6, 7 ve 8'inci sınıf ilköğretim öğrencileri, cumartesi ve pazar günleri Şehitkamil Belediyesi'nin davetlisi olarak Nakip Ali Sineması'nın salonlarını doldurdu. Başak Eğitim Merkezi Sosyal Bilgiler Eğitmesi Yusuf Akpınar ve öğrenciler filmden etkilendiklerini belirtirken, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na kendilerine böyle bir olanak sunduğu için teşekkür ettiler.

GAZİANTEP, (DHA)

(AK/EŞ)(14.3.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Seyhan Lions'ta 25'inci yıl kutlaması

ADANA'da Seyhan Lions Kulübü'nün 25'inci kuruluş gecesi ve Lions Melvin Jones dostluk ödülü töreni çok sayıda konuğun katılımıyla yapıldı. Gecede 25 yılda gerçekleştirilen hizmetleri anlatan

fotoğraf gösterisi sunuldu. Kulüp üyelerine ve emegi gecenlere 25'inci yıl anısana plaket verildi.

Seyhan Lions Kulübü 1. Başkan Yardımcısı Hüseyin Eroğlu gecede yaptığı konuşmada "Kulübümüz 25 yıldan bu yana toplumu aydınlatmak amacıyla karşılıksız hizmetlerinin yanında sayamayacağımız bir çok büyük aktivitelere Adana ve bölgemizde imza atmıştır. Hizmetlerimiz hep toplum içindir" dedi.

Melvin Jones Dosluk ödülü ise Alzaimer hastalığı konusunda uluslararası platformlarda ve Türkiye'de başarılı çalışmaları ile bilinen Türkiye Alzaimer Derneği ve Alzaimer Vakfı kurucusu Porf.Dr.Murat Emre'ye verildi.

ADANA,(DHA)

///////////////////// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Çukobirlik Osmaniye Dha Yerel Haberler

title