Haberler

Demirci Ustası, Yaptığı Maketlerle Evini Müzeye Çevirdi

Yozgat'ta Bir Demirci Ustası, Yaptığı Maketlerle Evini Müzeye Çevirdi.

Yozgat'ta bir demirci ustası, yaptığı maketlerle evini müzeye çevirdi.

Yozgat'ta, demirci ustalığından emekli olan 50 yaşındaki Zülfi Koç, 2001 yılından bu yana yaptığı başta tarım aletleri olmak üzere yüzden fazla maketi evinin bir odasında sergiliyor. Kapısındaki "Minyatür Koç Müzesine Hoş Geldiniz" yazısıyla dikkatleri çeken mini müzeyi bugüne kadar 500 kişinin ziyaret ettiğini belirten Koç, "Yıllarca sanayide demirci ustası olarak çalıştıktan sonra 2001 yılında emekli oldum. Emekli olduktan sonra evde oturmak bana çok sıkıcı geliyordu. Kahveye gitme alışkanlığım olmadığı için de yapacak bir iş bulamadım. Zaten maket ürünler yapmaya merakım vardı. Ailemin de desteğiyle önce tarım aletlerinin maketlerini, daha sonra da Yozgat ve bazı büyük şehirlerdeki önemli eserlerin maketlerini yaptım. Şu ana kadar yüzden fazla eser var. Artık yer küçük geliyor, birçoğunu depoda bekletiyorum" dedi.

Yozgat'ın sembolü olan Saat Kulesi, Çapanoğlu Büyük Camii, Yozgat Bozok Stadyumu, İstanbul'un önemli sembollerinden Boğaziçi Köprüsü gibi eserlerin maketini yaptığını dile getiren Koç, "Yaptığım maketleri merak eden birçok kişi evimi ziyaret etmeye başladı. Maketlerin bazılarını satışa çıkardım. Geri kalanları da sergilemeye devam ediyorum. Bir yılda 500 civarında kişi ziyarete geldi. Şimdi de İstanbul ve Ankara gibi illerde bulunan camilerin maketlerini yapmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

(ÖE-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title