Haberler

Çölün Ortasında Bir Vaha: Katar

Güncelleme:

Zümrüt yeşili denizi, devasa gökdelenleri, her biri birbirinden güzel şık ve sofistike otelleri, Michelin yıldızlı restoranları, yelkenlileri, çöl safarileriyle ünlü bir ülke Katar...

Başkent Doha Ortadoğu'nun en hızlı büyüyen kentlerinden biri…

Doha'nın gecesi ve gündüzü birbirinden güzel.

Katar'ın Tarihi Çok Eskilere Dayanmıyor…

Katar'ın tarihi çok eskilere dayanmıyor. Sami ırkından olan halkı, İslamiyet'in yayıldığı yıllarda bütün Arap Yarımadası ve çevre yöreler halkı gibi İslamiyeti kabul etmiş ve Katar, uzun yıllar bölge aşiret beylerinin emri altında yönetilmiş…

Arap Yarımadasının Osmanlıların hakimiyetine geçmesinden sonra, İran Safevilerinin, Osmanlıların ve de Kaçarların egemenliği altına girmiş. İngilizler'in Hindistan'a yerleşmelerinden sonra Katar Şeyhliği ile bir antlaşma yaparak, Katar dış işlerinde İngiltere'ye bağımlı, iç işlerinde serbest bir ülke olmuş.

1971'de İngilizlerin Basra Körfezinden çekilmesiyle diğer şeyhliklerle kurulan federasyona katılmış ve 1972'de bağımsızlığını ilan etmiş.

Qatar'a Nasıl Gidilir?

Katar İstanbul'a 4 saat uzaklıkta. QatarAirways'in her gün Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanları'ndan uçuşları bulunuyor.

2022 'de FİFA Dünya kupası Katar'da gerçekleşecek. 2030 'da ise Katar'ın vizyonu kökten değişecekmiş..

Doha'nın Gurme Restoranları

Spice Market, Hakkasan, Nobu, Opal byGordanRamsey, TheLagoon, Market byGean Georges, SukarPasha en güzel Doha restoranlarından..

Spice Market ise deneyimlemeniz gereken dünyaca ünlü restoranlardan en keyiflisi… Şık mimarisi, sofistike dekorasyonu, güler yüzlü ekibi ve gurme lezzetleri ile insanı adeta büyüleyen bir mekân.

W Hotel Doha 'nın en güzel restoranlarından biri olan Spice Market deneyimlerim arasında ,size önerebileceğim en güzel suşhiler; ShrimpTempura, ShreddadCrab, Spicy Tuna bunlar gerçekten de Spice Market'in Signature Sushi dedikleri kızarmış suşhileri. Katarlılar çiğ suşhi sevmediklerinden dolayı suşhiyi kızarmış olarak tüketmeyi tercih ediyorlarmış.

Doha'nın Seçkin Otelleri

Doha'da oteller gerçekten de insanı büyülüyor. Hepsi birbirinden farklı ve sıra dışı yapılar… Dünyaca ünlü 5 yıldızlı oteller adeta göz kamaştırıcı güzellikte…

Şık dekorasyonu, gurme restoranları, aktiviteleri, spası ve her daim yardıma hazır olan ekibi ile kendimi W Hotel sizi adeta evinizde hissettiriyor...

W Doha her sene ödüller alıyormuş. Perşembe günleri otelin önünde kuyruklar oluşuyor inanılmaz bir şey…

Doha 'da Gezilmesi Gereken Müzeler

Doha'da LeohMingPei tarafından tasarlanan 'İslam Eserleri Müzesi ' ve Jean Nouvel tarafından tasarlanan ''Katar Ulusal Müzesi '' görülmeye değer. İslam Eserleri Müzesi'nin bahçesinden Doha'nın gökdelenlerinin fotoğrafını çekmek ise ayrı bir zevk.

Doha'da Gezilmesi Gereken Yerler

PearlQatar, benim en çok keyif aldığım yerlerden biri. Alışveriş merkezleri, şık restoranları, rezidansları marinası ve eşsiz manzarasıyla büyüleneceğiniz bir yer.

SougWakıf, Katar'ın yerel yaşamını gözlemleyebileceğiniz, küçük dükkânlarda kendinize ve ailenize göre hediyelik eşya alabileceğiniz, labirent sokaklarında keyifli anlar yaşayabileceğiniz keyifli bir bölge… Saat 13.00-16.00 arasında dükkânlar kapalı oluyor aman dikkât.

Katara ve Cornish bölgesi en güzel fotoğraf çekilen Katar caddelerinden …

Villaggio dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri… Binlerce mağaza, restoran ve oyun alanları ile size muhteşem dakikalar yaşatıyor. Kendinizi Venedik de zannediyorsunuz. Etrafınızdan geçen gondollar ise size ayrı bir keyif veriyor.

TheGateMall şık ve sofistike alışveriş merkezlerinden.

City CenterMall ise şehrin merkezinde ekonomik alışveriş merkezlerinden. Tercih size kalmış.

Keyifle gezmeniz dileğiyle…

Kaynak: Haberler.com / Turizm

Hindistan Katar İran Doha Turizm Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title