Haberler

Berlin: Berlin'de Kennedy Müzesi Açıldı

Berlin Tarihinde Önemli Bir Yere Sahip Olan ABD'nin Eski Başkanlarından John F. Kennedy İçin Berlin'de Bir Müze Açıldı.

Berlin tarihinde önemli bir yere sahip olan ABD'nin eski başkanlarından John F. Kennedy için Berlin'de bir müze açıldı.

26 Haziran 1963'te Berlin ziyaretinde onbinleri Schöneberg belediye binası önünde toplamış olan Kennedy, Berlinliler tarafından "Ben bir Berlinliyim" şeklindeki Almanca yaptığı konuşmayla anılıyor. O dönem bir pop starı gibi Berlin'de karşılanan ve ağırlanan Kennedy bu ziyaretinden 5 ay sonra ABD'de suikasta kurban gidince Alman halkı yasa boğulmuştu.

Eski Başkan için meşhur Brandenburg kapısı yakınında açılan müzeye John F. Kennedy'nin kendi arşivinden fotoğraf ve eşyalar hediye edildi. Kennedy hanedanını ve etraflarında oluşan efsaneyi ele alan müze, 700'e yakın fotoğrafa ve 60'lı yıllarda ardarda öldürülen iki politikacı kardeş John ve Robert'in özel eşyalarına yer veriyor. Duvarlarında John F.Kennedy'nin Berlin ziyareti sırasında çekilen tarihi fotoğrafları yer alan müzede ayrıca, Kennedy ailesinin İrlanda'dan ABD'ye göçü ve yeni kıtadaki yükselişi anlatılıyor. Öte yandan sergide, Katolik Kennedyler'in Protestan ağırlıklı yeni kıtada ilk zamanlarda güçlük çekseler de, ilerleyen dönemde yine İrlandalı Fitzgerald ailesi ile birleşerek, ülkenin önde gelen hanedanlarından biri olduğu bilgisine yer veriliyor. Ziyaretçiler sergide, John F. Kennedy'nin giydiği beyaz gömlekten, sürekli kullandığı kalemlerine, deri bavulundan, sıkıcı politik oturumlarda defterine çizdiği resimlere kadar pek çok özel eşyasını görebiliyor.

Sergiyi gezen Sony Müller, Almanya'nın Hamburg kentinden geldiğini belirterek, "Kennedy üzerine tabii ki çok okudum. Onun ölümü üzerine de bilgi sahibiyim. Onunla ilgili yeni fotoğrafları görmek de çok ilginç. Hamburg'da yaşıyorum ve bu sergiyi duyunca mutlaka buraya gelem ve bu sergiyi görmem gerektiğini düşündüm. Kennedy büyük bir demokrattı" diye konuştu.

Sergiden çok etkilendiğini anlatan Henryitte Goldman ise, Kennedy'nin Almanya için büyük önem ifade eden bir devlet adamı olduğunu belirtti. Artur Knaitt adlı vatandaş da, "Berlin'e gelmiş ve burada bir konuşma yapmıştı. Bizim kuşak için o vakitler bir umuttu. Ne yazık ki trajik bir ölümü oldu ve hayatı kötü bir noktayla sonlandı. Kanımca sergi aslında çok da geç gerçekleşmiş bir sergi değil. Biraz ara vermek olumluydu. Sergiye çok yoğun ilgi var" şeklinde konuştu.

Müze müdürü Sascha Mehrhain serginin yoğun ilgi gördüğünü ifade ederek, "Berlin'de daha önce de bir kez Kennedy sergisi açmıştık. Burada da Kennedy'e ait özel eşyalar sergilemiştik. Ben onu yaşayan bir kuşak değilim. Ama Kennedy ailesi beni çok etkiliyor. John F. Kennedy'in Berlin'e gelişi ve burada Berlin'de bulunması da çok etkileyici. O zamanki sistemde Berlin'de Kennedy barış ve bağımsızlık sinyali verdi. Bu nedenle Kennedy, Berlin için çok önem ifade ediyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title