Haberler

AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti İstanbul Beyoğlu adayı kim?

Güncelleme:

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım devam ederken AK Parti'nin İstanbul ilçelerinde aday göstereceği isimler de netleşmeye başladı. Cumartesi günü açıklanacak olan liste ile ilgili kulislere ilk bilgiler sızmaya başladı. Peki, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti Beyoğlu adayı kim?

Yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti'nin İstanbul'un ilçelerinde aday göstereceği isimler de merak ediliyor. Cumartesi günü açıklanması beklenen listeyle ilgili kulislere sızan bilgilere göre; 12 ilçede mevcut başkanlarla devam edilecek. 5 ilçede ise henüz karar verilmiş değil. Peki, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti Beyoğlu adayı kim?

AK PARTİ BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

AK Parti'nin merakla beklenen İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklanıyor. Haliç Kongre Merkezi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayının Haydar Ali Yıldız olduğunu açıkladı. Buna göre 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Haydar Ali Yıldız olmuştur.

AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti İstanbul Beyoğlu adayı kim?AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Haydar Ali Yıldız

AK PARTİ BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAYDAR ALİ YILDIZ KİMDİR?

Haydar Ali Yıldız, 1971 yılında Rize'nin Güneysu ilçesinde doğmuş bir Türk siyasetçi ve hukukçu olarak bilinir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1993 yılında mezun olduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başlamıştır.

Siyasi kariyerine AK Parti Beyoğlu Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Seçim İşleri Birim Başkanlığı, Teşkilat Birim Başkanlığı gibi görevlerle adım atmıştır. Beyoğlu Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Temmuz 2004'ten itibaren AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Yıldız, 2009'da AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiş ve İl Başkan Yardımcılığı ile İl Seçim İşleri Başkanlığı görevine atanmıştır. Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak da atanarak partide etkin bir rol oynamıştır.

Haydar Ali Yıldız, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili olarak seçilmiş ve 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekilliği görevini üstlenmiştir. 6 Ağustos 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev almıştır.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Beyoğlu Belediye Başkanı seçilen Haydar Ali Yıldız, mazbatasını alarak görevine başlamıştır. Ayrıca, 2024 Mahalli İdareler Seçimi için AK Parti tarafından bir kez daha aday gösterilmiştir.

İşte açıklanan AK Parti İstanbul ilçe belediye başkan adayları:

Adalar - Uğur Sina Şen

Arnavutköy - Mustafa Candaroğlu

Ataşehir - Mustafa Naim Yağcı

Avcılar - Abdullah Küçükoğlu

Bağcılar - Abdullah Özdemir

Bahçelievler - Hakan Bahadır

Bakırköy - Ali Talip Özdemir

Beyoğlu - Yasin Kartoğlu

Bayrampaşa - İlknur Kovaç Bayraktar

Beşiktaş - Serkan Toper

Beyoğlu - Haydar Ali Yıldız

AK Parti İstanbul İlçe Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Erdoğan'ın açıklamasından satır başları: "AK Parti'mizi 31 Mart'ta büyükşehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde temsil edecek adayları peyder pey milletimize takdim ediyoruz. 7 Ocak'ta İstanbul Büyükşehir Belediye adayımız Murat Kurum'un da aralarında bulunduğu 26 büyükşehir ve il adayımızın tanıtımını yapmıştık. Bu hafta da Ankara'da 48 büyükşehir ve il adayımızın ismini açıkladık. Böylece Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi'ni destekleyeceğimiz 7 büyükşehir ve il ile birlikte 81 ilimizin tamamındaki adaylarımızı ilan etmiş olduk.

AK PARTİ BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CANLI İZLE

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

İstanbul Beyoğlu Seçim Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title